Όσοι ονειρεύεστε κοινωνική εξέγερση ξεχάστε το…


Επειδή πολλοί κάνουν όνειρα για μια εξέγερση που θα μας έβγαζε από αυτόν τον εφιάλτη που ζούμε, έχουμε να πούμε το εξής: Εξεγείρεται μια κοινωνία που βρίσκεται σε ακμή. Ποτέ δεν εξεγείρεται μια κοινωνία που βρίσκεται σε παρακμή. Η ελληνική κοινωνία δυστυχώς βρίσκεται ήδη σε τροχιά παρακμής και επομένως δεν υπάρχει περίπτωση να σημειωθεί εξέγερση και κατάρρευση του σάπιου και διεφθαρμένου καθεστώτος που την οδηγεί στην παρακμή.

Εξέγερση και κατάρρευση ενός σάπιου καθεστώτος συμβαίνει όταν υπάρχουν ακμάζουσες κοινωνικές δυνάμεις οι οποίες ασφυκτιούν…. μέσα στο υπάρχον καθεστώς και διεκδικούν την αλλαγή και την άνοδό τους στην κοινωνική εξουσία. Βλέπετε εσείς κάτι τέτοιο στη σημερινή ελληνική κοινωνία; Βλέπετε εσείς να υπάρχουν τέτοιες ακμάζουσες κοινωνικές δυνάμεις; Πως είναι δυνατόν να υπάρξει εξέγερση για αλλαγή, όταν όλες σχεδόν οι κοινωνικές ομάδες, δικηγόροι, γιατροί, δημόσιοι υπάλληλοι, φαρμακοποιοί, φορτηγατζήδες, ταξιτζήδες, πανεπιστημιακοί κ.λ.π. διεκδικούν με πάθος την διατήρηση της υπάρχουσας κατάστασης. Δηλαδή αγωνίζονται και διεκδικούν την διατήρηση του τέλματος που βόλευε όλους με τα δανεικά των τοκογλύφων.

Υπάρχουν βέβαια κάποια ανήσυχα πνεύματα που βλέπουν τον εξελισσόμενο παραλογισμό και εξεγείρονται μέσα τους ή έστω εκφράζονται προς τα έξω κυρίως μέσα από το διαδίκτυο, το οποίο προσπαθεί το ίδιο το καθεστώς να θέσει υπό έλεγχο, αλλά αυτό δεν αρκεί. Το σύνολο της κοινωνίας, μέσα από τον καλλιεργούμενο φόβο από το καθεστώς και τα ΜΜΕ, βολεμένο σε μια κατάσταση που είχε συνηθίσει, ακολουθεί τη σταθερή τροχιά της παρακμής.

Αυτά τα ανήσυχα πνεύματα θα μπορέσουν να συγκροτήσουν κοινωνικά ρεύματα μόνο αν το υπάρχον καθεστώς χάσει τον έλεγχο, μέσα από μια οικονομική κατάρρευση, την οποία τώρα προσπαθεί με νύχια και με δόντια να την αποφύγει, παραδίνοντας ακόμα και την ίδια τη χώρα και το λαό της στα ντόπια και διεθνή αρπακτικά.

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.