Το “μπαμ” που φέρνει εκλογές


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

Η χθεσινή συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που εκλέγονται στην Κεντρική Μακεδονία, ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο μιας πολιτικής «ψυχοθεραπείας» που επιχειρεί ο Πρωθυπουργός στα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος, προκειμένου να αποφορτίσει το κλίμα και τις εντάσεις, λόγω της σκληρής δημοσιονομικής πολιτικής που υλοποιεί, καθ’ υπόδειξη της τρόικας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μερικές μόλις ώρες μετά τις ανακοινώσεις για την εφαρμογή του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας στο δημόσιο. Και εξελίχτηκε σε… εξομολογητήριο, τόσο για τον Γιώργο Παπανδρέου όσο και για τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που βρέθηκαν απέναντί του, και του μετέφεραν το κλίμα οργής το οποίο επικρατεί στην κοινωνία, αλλά και στην εκλογική βάση του Κινήματος.

Από το τετ-α-τετ ωστόσο, προέκυψε και… υποψία θέματος. Ο Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί, και ότι συνεχίζει να δηλώνει παρών, «αν όμως ο κόσμος δεν αντέξει, και κάνει μπαμ, είναι άλλο θέμα», τόνισε με νόημα.

Οι συνομιλητές του κατάλαβαν ότι ο Πρωθυπουργός βρίσκεται κάτω από ασφυκτική πολιτική πίεση. Και ότι στον στρατηγικό σχεδιασμό του, οι εκλογές φαντάζουν πλέον ως ένα εξαιρετικά πιθανό, ενδεχομένως και… ευκταίο σενάριο.

Λίγες ώρες μετά τη συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ άλλωστε, το Μέγαρο Μαξίμου υποχρεώθηκε να διαψεύσει, σε έντονο ύφος, το δημοσίευμα της γερμανικής έκδοσης των Financial Times, σύμφωνα με το οποίο ο Πρωθυπουργός σκέφτεται να παραιτηθεί, επειδή βρίσκεται εγκλωβισμένος μεταξύ των απαιτήσεων της τρόικας, και των αντιδράσεων της κοινωνίας.

Τα «μαύρα σύννεφα» πάνω από το Μέγαρο Μαξίμου μαζεύονται με ταχείς ρυθμούς. Και θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να μην οδηγήσουν σε… εκλογική νεροποντή.

statesmen.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.