Shopping therapy


Γράφει ο Θεόφιλος Αιγινήτης*

-Πέσε ένα χιλιάρικο, μου λέει η γυναίκα μου.

-Τι πάει να πει πέσε ένα χιλιάρικο ρε γυναίκα. Ξέρεις να τρέχουνε τα χιλιάρικα απ’τα μπατζάκια μου;

-Τι προτιμάς να τα δώσεις στο Βενιζέλο ή σε μένα;

-Δεν έχω να δώσω χιλιάρικο ούτε σε σένα ούτε στο Βενιζέλο, πλάκα μου κάνεις;

-Δε σου κάνω καθόλου πλάκα, δεν τον άκουσες που είπε ότι πρέπει να έχεις αποδείξεις εξόδων για όλα τα λεφτά που εισπράττεις, γιατί αν δεν έχεις τις αποδείξεις που απαιτούνται θα σου βάλει τουλάχιστον ένα χιλιάρικο φόρο; Γι’ αυτό δώσε τώρα το χιλιάρικο σε μένα και εγώ θα σου δώσω ένα φιλάκι, διαφορετικά θα στο βουτήξει ο Βενιζέλος και θα σου πει, να ρε βλάκα και πάρε και μια μούντζα από πάνω.

-Τα ελάχιστα που μαζεύουμε εδώ και χρόνια ξέρεις πως τα φιλάμε ως κόρη οφθαλμού για να μπορέσει το παιδί μας να κάνει το μεταπτυχιακό του. Εσύ ξέρεις  πως εδώ και κα να χρόνο δε μας περισσεύει ούτε ένα ευρώ για να βάλουμε στην άκρη και το κακό είναι πως από αυτά τα λεφτά πήραμε για να πληρώσουμε τους γιατρούς για τις δυο εγχειρήσεις που χρειάστηκε να κάνω και δε μας έδωσαν ούτε για ένα ευρώ απόδειξη. Από δω και πέρα όμως όταν χαρτζιλικώνεις τη βαφτίστηκα σου, να μη ξεχνάς να της ζητάς απόδειξη και να της πεις να το δηλώσει στην εφορία γιατί θα τη βουτήξουν για φοροδιαφυγή. Ά και κοίτα, άμα έρχεται στα φανάρια κανένας Πακιστάνος να σου καθαρίσει τα τζάμια του αυτοκινήτου, να του ζητάς κι αυτουνού απόδειξη.

-Δυστυχώς άντρα μου δε γλυτώνουμε με τίποτα. Αυτά που παίρνουμε απ’ τις συντάξεις μας φορολογούνται στη δήλωση που κάνουμε στην εφορία, τώρα  να δεις θα φορολογήσουν ακόμα και τις γλάστρες που έχουμε στο μπαλκόνι.

-Πάψε,αυτό δεν το έχουνε σκεφτεί ακόμα και μη τους δίνεις ιδέες. Επειδή αυτοί είναι ανίκανοι ή δε θέλουν εδώ και χρόνια να τα βάλουν με τους μεγάλους φοροκλέφτες, θέλουν να πληρώσουμε τη ζημιά όλοι εμείς οι συνταξιούχοι και οι μισθωτοί που δε μπορούμε να φοροδιαφύγουμε.

-Δε μπορεί βρε άντρα μου θα άκουσες βέβαια και συ για τους Πασόκους βουλευτές που βγήκαν στα κανάλια και κάνανε τα κοκοράκια πως δε θα ψηφίσουν τάχα μου τα νέα μέτρα γιατί τα θεωρούν άδικα και παράλογα .

-Αυτά ρε γυναίκα τα είπαμε στο προηγούμενο σημείωμά μας. Κάνουνε τους πατριώτες και δήθεν μας συμπονούν για να γλυτώσουνε τα γιούχα από τους ψηφοφόρους τους, αλλά δεν τολμούν να τα καταψηφίσουν και ρίξουν την κυβέρνηση να μη τους πουν αποστάτες. Δεν έχουν αντιληφθεί πως κάθε φορά που είναι να μας δώσουν καινούργια δόση οι τοκογλύφοι μας κάνουν τσαλιμάκια πως δε θα μας τη δώσουν  για να ανεβάζουν τα επιτόκια και να μας χώνουν πιο βαθιά στο χρέος.

-Έλα τώρα δώσε το χιλιάρικο όπως λέει ο Βενιζέλος που νοιάζεται για εμάς τις γυναίκες, να πάω να κάνω Shopping therapy να συνέλθω.Άντε γιατί δεν αντέχω άλλο, θα τρελαθώ με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μου.

-Ένα χιλιάρικο είπες; Θα σου έδινα πέντε, αλλά φάσκελα, αυτά όμως τα φιλάω για το Γιωργάκη καιτο Βαγγελάκη.

*o ΘεόφιλοςΑιγινήτης είναι Ζωγράφος-Συγγραφέας.

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.