Καμία απόφαση από Μέρκελ – Σαρκοζί


Καμία απόφαση δεν προέκυψε από την πολυαναμενόμενη συνάντηση Μέρκελ – Σαρκοζί στο Βερολίνο σήμερα το απόγευμα. Οι δύο ηγέτες στις δηλώσεις τους, αναλώθηκαν σε αοριστολογίες και καμία ουσιαστική απόφαση, ενώ τις αποφάσεις τους για το ελληνικό ζήτημα, θα τις πάρουν αφού έχουν στα χέρια τους τις αναφορές της τρόικας την επόμενη εβδομάδα. Πάντως όπως είπε ο Γάλλος πρόεδρος όλα θα γίνουν μέχρι το τέλους Οκτώβρη πριν την συνάντηση των G20.

Το μόνο που μπορεί να λεχθεί με βεβαιότητα είναι ότι η απόφαση της 21ης Ιουλίου, για την οποία πανηγύριζε η κυβέρνηση και τα ανδρείκελά της καταχειροκροτούσαν τον πρωθυπουργό, ο οποίος τους ανταπαντούσε στις επευφημίες με το χέρι στην καρδιά, ως γνήσιος αμερικάνος, πάει περίπατο και όλες οι προσπάθειες μέχρι και εχθές από την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών να μας πείσει, ότι αν αλλάξει θα είναι προς το καλύτερο, πέφτουν στο κενό και θα μπορούσαν να εκθέσουν την ηγεσία του υπουργείου αλλά και της κυβέρνησης, αν είχαν στάλα τσίπας!

Το σίγουρο είναι ότι, ούτε η καγκελάριος Μέρκελ, ούτε ο Πρόεδρος Σαρκοζί, περιμένουν τις αναφορές της τρόικας, διότι πολύ απλά ενημερώνονται καθημερινά για τα ελληνικά πράγματα, αν δεν είναι αυτοί που τα διαμορφώνουν. Οι δηλώσεις τους κρύβουν ένα μεγάλο χάσμα που θα προσπαθήσουν να γεφυρώσουν και αναζητούν χρόνο.

Οι προθέσεις της Γερμανίας είναι να γίνει κούρεμα του ελληνικού χρέους έως και 60%, ποσοστό που μπορεί να πλήξει τρομερά όχι μόνο τις ελληνικές τράπεζες, αλλά να πυροδοτήσει αλυσιδωτή αντίδραση και να φτάσει μέχρι τις γαλλικές, που είναι βουτηγμένες μέσα στο ελληνικό χρέος και αυτό με την σειρά του θα οδηγούσε σε υποβάθμιση της Γαλλίας.

Ο καθένας λοιπόν σ’ αυτήν την χαρούμενη Ευρωπαϊκή Ένωση κοιτάει να προστατέψει τα συμφέροντα και τον λαό του, εκτός από τον ΓΑΠ που κοιτάει να ξεπουλήσει τον λαό του…

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.