Ζούμε ταυτόχρονα κατοχή και εμφύλιο μαζί!


Έναν ιδιόμορφο εμφύλιο πόλεμο ζούμε στην Ελλάδα. Χωρίς ακόμη να έχει λήξει η νέα κατοχή, έχουμε καταφέρει και πάλι οι Έλληνες να χωριστούμε σε διάφορα στρατόπεδα και αντί να κοιτάμε το κοινό συμφέρον, απλά κοιτάμε να φαγωθούμε μεταξύ μας και να βασανίσουμε τον απλό λαό, που δεν παίρνει το μέρος κανενός.

Γιατί μην μου πείτε ότι δεν σας θυμίζει εμφύλιο πόλεμο, η τελευταία κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και εργαζομένων καθαριότητας.

Από την μία η κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει τα δικά της σκοτεινά και αντικοινωνικά μέτρα και από την άλλη οι εργαζόμενοι ταλαιπωρούν τον απλό λαό για να παρεμποδίσουν την κυβερνητική αυθαιρεσία. Όπως τότε το 44-49 ο απλός λαός ήταν τελικά αυτός που βασανίσθηκε και ο μεγάλος χαμένος, έτσι και τώρα τα βασανιστήρια στα οποία υπόκειται ο απλός λαός είναι συνεχόμενα και ατελείωτα. Τη μία τα ταξί, την άλλη τα ΜΜΜ. Μετά οι γιατροί, οι φορτηγατζήδες, οι τελωνιακοί, οι πρατηριούχοι υγρών καυσίμων, οι καθηγητές, οι δάσκαλοι, οι δικηγόροι κ.π.λ. όλοι τους και μόνοι τους απέναντι στην κυβερνητική αυθαιρεσία. Και η κυβέρνηση έχει αφήσει τη χώρα στο χάος αδιαφορώντας για τα πάντα. Και τελικά αυτοί που την πληρώνουν είναι οι αδύνατες ομάδες του λαού, που δεν μπορούν να αντισταθούν ούτε στην αδιαφορία, ούτε στην ταλαιπωρία.

Και συν όλα αυτά, όπως και τότε, έτσι και σήμερα, το αυτάκι των όσων είναι στην εξουσία όχι μόνο δεν ιδρώνει αλλά έχουν αναθέσει άμεσα ή έμμεσα την αποκατάσταση της «τάξης» σε παρακρατικές συμμορίες, οι οποίες αλωνίζουν και τρομοκρατούν και αυτοί τον απλό λαό. Σαν να δίνουν προειδοποίηση λέγοντας, «προσέξτε μην τους ακολουθήσετε γιατί θα έρθουμε στο σπίτι σας».

Το χειρότερο σε όλα αυτά είναι ότι σήμερα σε αντίθεση με το τότε, τα ζούμε όλα μαζί, ανάκατα. Και κατοχή και εμφύλιο. Και το ξύλο, τα χτυπήματα, οι βασανισμοί ανελέητα και συνεχή. Και από τις νέες δυνάμεις κατοχής και από τις ομάδες αντίστασης.  Οι πρώτοι σου κόβουν το ψωμί και οι δεύτεροι σαν να μην σου φτάνει η πείνα σε βασανίζουν για να σου θυμίσουν και καλά το γουργουρητό στην κοιλιά σου.

Θέλουμε να αντισταθούμε κατά των νέων δυναστών μας. Ωραία τότε. Ας βρούμε το κοινό τοπίο δράσης και ας παλέψουμε όλοι μαζί για να φτάσουμε τη νίκη. Ας μην βασανίζει η μία κοινωνική ομάδα την άλλη γιατί απλά αυτό το γαϊδούρι που κυβερνά την Ελλάδα είναι ξεσαμάρωτο!

ΥΓ. Φίλε οδοκαθαριστή γιατί σπας τη δική μου μύτη με τα αμάζευτα σκουπίδια σου και δεν τα εναποθέτεις όλα στη νέα χωματερή που λέγεται Βουλή!

svou69ra

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

4 ἀπαντήσεις στὸ Ζούμε ταυτόχρονα κατοχή και εμφύλιο μαζί!

 1. Ὁ/ἡ dimitra γράφει:

  Πολύ σωστά! Τα σκουπίδια δεν πάνε έξω από τη βουλή, οι μαθητές-δάσκαλοι-γιατροί ταξιτζήδες κι όλοι οι διαμαρτυρόμενοι δεν πάνε να κάνουν κατάληψη έξω απο το σπίτι του κάθε υπουργού παρά κάνουν μια βολτίτσα γύρω απ’ τη Βουλή, φωνάζουν και μετά διαλύεται το πανηγυράκι.
  Ο καθένας με τη σειρά του ακολουθεί αυτόν που λέγεται συνδικάλιστης και παίρνει μέρος κάθε φορά στο πανηγυράκι που του λένε. Ξυπνήστε κόσμε!! Κάτι πιο δράστικο..

  Μοῦ ἀρέσει

  • Ὁ/ἡ tgoulas γράφει:

   Ψυχή χρειάζεται να κατάλαβουν οι πολιτικοί ή ότι θα αλλάξουν μυαλό ή ότι θα τους αλλάξουμε εμείς. Πρώτο βήμα η μαζικότητα στις πορείες στις απεργίες. Οχι 50 και 100 χιλιάδες. Ενα εκατομμύριο κόσμος πρέπει να κατέβουμε στο δρόμο για να πνίξουμε κάθε αδικία….

   Μοῦ ἀρέσει

 2. Ὁ/ἡ Ἄρκτος γράφει:

  Χρόνια περάσανε, ἀπεργίες ἦλθαν κὰι παρῆλθαν καὶ τίποτα δὲν βελτιώθηκε. Μόνον οἱ πολίτες τρῶνε φρίκη…Εἶναι ἀκριβῶς ὅπως τὰ λές, ὑπάρχει κρυφὴ ἀτζέντα σὲ ὅλα αὐτὰ μὲ τὶς ἀνόητες ἀπεργίες- διχασμὸς,καταρράκωση πνευματική, καὶ ἀποπροσανατολισμός εἶναι τὰ λίγα ποὺ μοῦ ἔρχονται στὸ νοῦ. Καλὰ κάνουν καὶ ἀπεργοῦν δικαίωμά τους εἶναι, ἄλλα μὲ πιὸ ἔξυπνο τρόπο.Τοὺς πολιτικοὺς τοὺς ξέρουμε, γιατὶ να μὴ νοιώσουν μόνο αὐτοὶ τὴν ἐπίπτωση τῶν διαφόρων ἀπεργιῶν; Να κόβουν τὸ ρεῦμα μόνον σὲ αὐτούς στα σπίτια τοὺς. Νὰ τοὺς ἀφήσουν τὰ σκουπίδια ἀμάζευτα καὶ γύρω- γύρω νὰ εἶναι καθαρά. Νὰ μὴ πηγαίνη ταξὶ ποτὲ νὰ τοὺς πάρη… Νὰ τοὺς ἀποκλείσουν τά δρομάκια ποὺ πᾶνε στὶς βίλλες τούς. Νὰ τοὺς κράζουν μὲ ντουντοῦκες ὅλη μέρα καὶ ὅλη νύκτα στὰ φρουριάκια τοὺς. Νὰ μὴ τοὺς βάζουν βενζίνη. Νὰ τοὺς ἀρνοῦνται ἐξυπηρέτηση παντοῦ ἀκόμα καὶ στὰ φαγάδικα ποὺ πᾶνε…Δὲν εἶναι ἐφικτὸ θὰ πεῖ κανείς. Βέβαια καὶ δὲν εἶναι,ἀφοῦ αὐτοί που ὀργανώνουν τὶς ἀπεργίες εἶναι ἄνθρωποι τῶν πολιτικῶν καὶ ἀκολουθοῦν ἐντολές.

  Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.