Για ποιά αξιοπιστία μιλά ο κ. Παπανδρέου;


Για αξιοπιστία μιλά ασταμάτητα ο Γ. Παπανδρέου και οι υπουργοί του. Οτι έχουμε ανακτήσει την αξιοπιστία μας στο εξωτερικό, ότι η Ελλάδα έχει πλέον «πρόσωπο» στο εξωτερικό και άλλα τέτοια τσιτάτα που ούτε οι ίδιοι δεν τα πιστεύουν.

Χαρακτηριστική είναι η έρευνα των Βιομηχάνων της Βορείου Ελλάδος που ούτε λίγο ούτε πολύ δείχνει ότι οι Ελληνες στο εξωτερικό αντιμετωπίζονται με τον χειρότερο τρόπο. Μπαταχτζήδες, αναξιόπιστους και κακοπληρωτές είναι ίσως τα λιγότερα κοσμητικά επίθετα που μας στολίζουν ενώ όσο πλησιάζει και το κούρεμα τόσο χειρότερη γίνεται η κατάσταση.

  • Η έρευνα που έγινε στους Ελληνες εξαγωγείς, την τελευταία ελπίδα της οικονομίας για ανάκαμψη δείχνει ότι πάνω από επτά στους δέκα (ποσοστό 72,8%) δηλώνουν ότι οι ξένοι προμηθευτές έχουν διαφοροποιήσει τους όρους πληρωμής. Δηλαδή:
  • Πολλοί εξαγωγείς αναγκάζονται να προεξοφλούν άμεσα τις οφειλές τους προς τους ξένους (αλλά και προς τους Έλληνες) συνεργάτες τους, που δεν είναι πλέον ιδιαίτερα πρόθυμοι να προσφέρουν εκπτώσεις.
  • Ερωτηθέντες αν οι δυσκολίες στις συναλλαγές τους με τους προμηθευτές οφείλονται στον πιστωτικό κίνδυνο της επιχείρησης ή της χώρας, πάνω από εννέα στους δέκα (92%) απάντησαν το δεύτερο.
  • Το 82,1% διαπιστώνει γενικότερη αλλαγή της αντιμετώπισης των προμηθευτών απέναντι στην επιχείρησή τους, μετά την εκδήλωση της οικονομικής κρίσης.
  • Απαντώντας σε ερώτηση, σχετικά με το αν διαφοροποιήθηκαν -σε βάρος τους- οι όροι πληρωμής προς τους προμηθευτές τους την τελευταία διετία, το 72,8% των επιχειρηματιών απάντησε «ναι» για τους προμηθευτές εξωτερικού. Σε ό,τι αφορά τους προμηθευτές του εσωτερικού, το ποσοστό ήταν ακόμη υψηλότερο (75,3%).
  • Σε ερώτηση αναφορικά με το αν συνεχίζουν να επιτυγχάνουν κάποιο ποσοστό έκπτωσης σε περίπτωση ολικής εξόφλησης της παραγγελίας τους, πάνω από τους μισούς (53,7%) απάντησαν «όχι» για τους προμηθευτές του εξωτερικού. Στην περίπτωση των προμηθευτών εσωτερικού, ωστόσο, σχεδόν το 70% των ερωτηθέντων απάντησε «ναι».
  • Αναφορικά με το ποιες μεθόδους πληρωμής χρησιμοποιούν οι επιχειρήσεις σήμερα για την εξόφληση των προμηθευτών εξωτερικού, το 53,7% δήλωσε ότι κάνει άμεση προεξόφληση του 100% του ποσού. Ποσοστό 36%-37% δήλωσε ότι χρησιμοποιεί εξίσου τις μεθόδους προκαταβολής, ανοικτού λογαριασμού και πληρωμής έναντι φορτωτικών εγγράφων.

Θα πρέπει να είναι πολλοί περήφανοι στα οικονομικά και παραγωγικά υπουργεία μ’ αυτή την κατάσταση. Μια κατάσταση που είναι συχνή ακόμη και για τους Ελληνες τουρίστες στο εξωτερικό οι οποίοι αντιμετωπίζονται ως λαμόγια, κακοπληρωτές, αποτυχημένους, κλέφτες των χρημάτων των Ευρωπαίων και άλλα πολλά.

antinews

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.