ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, Ο ΝΕΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ


Ο Σταυρόπουλος (του ΣτΕ) επιβραβεύτηκε για το «συνταγματικό» Μνημόνιο
Από το Συμβούλιο της Επικρατείας βρέθηκε υπουργός Επικρατείας ο δικαστής που είχε κρίνει το Μνημόνιο συνταγματικό. Ενδιάμεσος σταθμός του ήταν η θέση του νομικού συμβούλου στο γραφείο του τέως πλέον πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.
Ο 65χρονος δικαστικός Γιώργος Σταυρόπουλος, μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, κατάφερε με μία φιλομνημονιακή του ψήφο να αναλάβει καθήκοντα νομικού συμβούλου του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου και τελικά υπουργού Επικρατείας στην κυβέρνηση του «φυσικού διαδόχου» του, Λ. Παπαδήμου. Δεν είχαν κλείσει, φαίνεται, οι λογαριασμοί με τους κυβερνώντες, παρότι και στο παρελθόν ο Γιάννης Ραγκούσης τον είχε τοποθετήσει στη θέση του προέδρου της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για τον Καλλικράτη, την ώρα που εκ της θέσεώς του ως αντιπροέδρου του Γ΄ Τμήματος έφταναν στο γραφείο του όλες οι παραπλήσιες υποθέσεις (αιτήσεις ακυρώσεων κ.λπ.). Αφήνοντας έπειτα από δεκαετίες το δικαστικό σώμα, ο κ. Σταυρόπουλος είχε την επόμενη κιόλας μέρα της παραιτήσεώς του αποδεχτεί θέση νομικού συμβούλου στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού, εν όψει τάχα των προετοιμασιών για την προγραμματιζόμενη συνταγματική αναθεώρηση. Τόσο σε εκείνη όσο και στη σημερινή του θέση, πάντως, εικάζεται ότι έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι διατηρεί στενές σχέσεις με τον υπουργό Δικαιοσύνης -τότε, αλλά και τώρα- Μιλτιάδη Παπαϊωάννου.
Ο κ. Σταυρόπουλος πάντως, παρότι από χθες ανέλαβε χρέη υπουργού Επικρατείας, δεν θα ασκεί καθήκοντα κυβερνητικού εκπροσώπου, το πρόσωπο του οποίου αναζητείται ακόμα και αναμένεται να ανακοινωθεί εντός των προσεχών ημερών. Για την ιστορία πάντως, γεννήθηκε το 1946 και εισήλθε στο δικαστικό σώμα τον Σεπτέμβριο του 1971. Στον βαθμό του αντιπροέδρου του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου προήχθη προ δωδεκαετίας, τον Ιούνιο του 1999, ενώ, αν είχε παραμείνει στη θέση του, θα αποχωρούσε σε δύο χρόνια από σήμερα.

ΠΗΓΗ

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.