Η δολοφονία της Ελληνικής Βιομηχανίας συνεχίζεται…


Είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια πως οι οικονομικές και «αναπτυξιακές» κυβερνητικές πολιτικές που εφαρμόσθηκαν στην Ελλάδα κατά τα τελευταία 30 χρόνια, επέφεραν τον άλλοτε ακαριαίο και άλλοτε αργό (πλην όμως κρατικοδίαιτο) θάνατο της Ελληνικής Βιομηχανίας.

Σήμερα, με την Ελλάδα να βρίσκεται στο μέσον μίας άνευ προηγουμένου οικονομικής κρίσης, η πάγια καταστροφική κυβερνητική τακτική συνεχίζεται. Κι ενώ η χώρα μας εισάγει ζάχαρη από άλλες χώρες, η εφαρμοσθείσα οικονομική πολιτική κλείνει τα Ελληνικά εργοστάσια ζάχαρης!!!

Αν, φυσικά, αυτό εννοείται ως ανάπτυξη από τους σαπροκέφαλους πολιτικούς κυβερνώντες, τότε ίσως αυτού του είδους η ανάπτυξη θα έπρεπε να εφαρμοσθεί στους ίδιους και στις οικογένειές τους, μέσω μίας συστηματικής εξολόθρευσής τους… Σύμφωνα με τις αντιλήψεις τους, κάτι τέτοιο θα είναι εποικοδομητικό για το κοινωνικό σύνολο και την εν γένει οικονομία της χώρας…!

Σχετική επίκαιρη Ερώτηση υπέβαλε προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κ. Σκανδαλίδη, ο Βουλευτής Σερρών του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Η. Πολατίδης σχετικά με το μέλλον της ΕΒΖ.

Το πλήρες κείμενο της Ερωτήσεως έχει ως εξής:

Συμφώνως με καταγγελίες φορέων εμπλεκομένων με την παραγωγή Ζαχάρεως, παρά τις κατ’ επανάληψιν δηλώσεις της ηγεσίας του Υπουργείου δεν έχουν επισήμως ανακοινωθεί τιμές με αποτέλεσμα να είναι ο αγροτικός κόσμος σε απόγνωση αφού δεν γνωρίζει τα οικονομικά δεδομένα της νέας περιόδου και δεν μπορεί να λάβει τις απαιτούμενες αποφάσεις.
Την στιγμή κατά την οποίαν οι διεθνείς τιμές του προϊόντος βαίνουν αυξανόμενες η σπουδή της ΑΤΕ να πωλήσει ένα περιουσιακό της στοιχείο σε τιμή ευκαιρίας είναι ακατανόητη.
Η εγκληματική απόφαση της κυβερνήσεως ΝΔ το 2006 να απεμπολήσει το ήμισυ της ποσοστώσεως της ΕΒΖ, σε συνδυασμό με την διαπνεόμενη από λογιστικά και μόνον κριτήρια πολιτική από το 2009 μέχρι σήμερα, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή έναν ακόμη παραγωγικό κλάδο της ελληνικής οικονομίας, ο οποίος επιπροσθέτως έχει τεράστια συμβολή στις τοπικές οικονομίες των περιοχών Σερρών, Ορεστιάδος και Πλατέως.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
1. Προτίθεται το υπουργείο να συνεχίσει την διαδικασία πωλήσεως των μετοχών της ΕΒΖ όπως αποφάσισε η προηγούμενη κυβέρνηση .
2. Σε περίπτωση που σταματήσει η παραγωγή ζαχάρεως στην Ελλάδα ποιο θα είναι το ποσό που θα απαιτείται για πληρωμή των εισαγωγών από το εξωτερικό ετησίως και από ποιόν άλλον παραγωγικό τομέα θα καλύπτεται.

Κωνσταντίνος

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.