Ένα Καρουσέλ η Ευρώπη.


αρισταρχος

Και ξαφνικά φύσηξε δυνατός αέρας. Γέμισε η Ευρώπη σύννεφα. Ήρθαν από τον νοτιά. Μαύρισε ο ουρανός, μύρισε μεγάλη κακοκαιρία.

Σε τέτοια επείγουσα και ακραία κατάσταση βρέθηκε η Ευρώπη να έχει στην κορυφή της μια δυάδα ηγετίσκων Αγγλοσαξώνων που η μόνη έννοια τους, όπως είπε σήμερα ο αρχηγός τον Σοσιαλδημοκρατών στο γερμανικό κοινοβούλιο, είναι να σώσουν εαυτούς και υπάρχοντα. Για πια Ελλάδα και Ιταλία μιλάμε. Εδώ, είπε, ο σώζων εαυτόν σωθείτο.

Αυτές είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες Ευρώπης(ΗΠΕ). 27 χώρες με εμπορική ειδική ένωση, και 17 από αυτές με κοινό νόμισμα. Η μια κατηγορεί την άλλη, η άλλη εκμεταλλεύεται την τρίτη, και πάει λέγοντας.

Και μέσα στο κέντρο αυτού του οικονομικού, και όχι μόνο, τυφώνα βρίσκεται η Γερμανία με όλα τα κράτη μέλη να περιδινίζονται γύρω της, με πρώτη την Ελλάδα.

Μικροκαμωμένοι, μικρόψυχοι, τοπικιστές, εθνικιστές χωρίς μεγάλα οράματα και ικανότητες, ηγετίσκοι της πλάκας. Έχουν δεμένους με σχοινιά(οικονομίας) σ’ αυτή την περιδίνιση αχυρανθρώπους να ρημάζουν οικογένειες και να δημιουργούν ανθρώπινα δράματα, ξεχαρβαλωμένες κοινωνίες.

Ένα Καρουσέλ που περιστρέφεται με ανεξέλεγκτη ταχύτητα. Η φυγόκεντρος δύναμη απειλεί να πετάξει τις ασθενέστερες οικονομικά χώρες περιφερειακά, όπως Ελλάδα, Ιταλία, Πορτογαλία, Ισπανία έξω, μακρυά εκεί στα τάρταρα της ανέχειας, της πείνας, της υποτέλειας .

Που θα σταματήσει αυτή η ανεξέλεγκτη περιστροφή; Και όταν καλμάρει ο καιρός τι θα επιπλέει στον αφρό; Ποιά κουφάρια;

Και η ηγέτιδα τι θα είναι; Ηγέτης παραγωγός σε κόσμο που θα αδυνατεί να καταναλώσει λόγω ανέχειας.

Αλήθεια δεν βλέπουν την πορεία αυτού του μπάχαλου σ’ όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση;

Μία είναι η λύση, μία η διάσωση κουφιοκεφαλάκηδες, ατάλαντοι, ολίγιστοι, αποκόμματα της πολιτικής ίντριγκας. Δεν την βλέπετε;

Η Πολιτική Ένωση της Ευρώπης! Κοινή διαχείριση των πάντων. Όλοι οι κάτοικοι ισότιμοι. Ένα σύνταγμα, μια κεντρική κυβέρνηση, μία κοινή πολιτική σε όλα. Ούτε εσείς μπορείτε μόνοι ούτε εμείς, αλλά ούτε η σχέση δούλου-αφεντικού.

Αλλιώς, διαλύστε το μαγαζί γιατί όπως πάει θα διαλυθεί μόνο του. Αλλά τότε θα γίνει ανεξέλεγκτο, και για μια φορά ακόμη η μεγάλη εθνικίστρια της Ευρώπης θα έχει ρίξει τον πολιτισμό πενήντα χρόνια πίσω, και την ανθρωπότητα θα την βυθίσει στον πόνο, το αίμα, τον θάνατο, την εξαθλίωση.

Πονάει και αφουγκράζεται η δύστυχη Ευρώπη από τους αυτοσχεδιασμούςτων ανικάνων. Αφουγκράζεται, μήπως φανεί το πρωτότοκό της παιδί, ο ξακουστός Μίνωας. Και τότε, ίσως να γίνει η μητέρα του κόσμου.

Ως τότε …

Περὶ τοῦ/τῆς: aristarhos

Προσοχή στην πρίζα, υπάρχει συνωστισμός!
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.