Οδηγός Επιβίωσης Νο.3


γράφει ο αρισταρχος

συνέχεια από το 2…

Να εύχεστε να  έχετε στο σπίτι τρέχον νερό. Μεγάλο αγαθό, το μεγαλύτερο. Αν δεν πληρώσετε στην ιδιωτική εταιρεία νερού, τότε την κάτσατε την βάρκα. Γκαζοτενεκέ με χερούλι και στην βρύση του δρόμου. Γεμίζουμε το φορητό νιπτηράκι για να πλένουμε χέρια και μούτρα αλλά και για τις ανάγκες του σπιτιού. Μεγάλο βάσανο το πλύσιμο των πιάτων. Τα πιάτα μιας χρήσεως δεν συμφέρουν. Οπότε κόβετε τα τραπεζώματα με ούζα και τέτοιες πολυτέλειες για να είναι λίγα τα προς πλύσιν σκεύη. Βέβαια εδώ έχουμε και το απορυπαντικό. Αν δεν σας παίρνει η κεντρική κολώνα του σπιτιού(ο κύρης) τέτοιο πράγμα πολυτελείας, τότε σαπούνι και … άμμο ή πριονίδι!

Αν είστε έξυπνος και έχετε κάποια λεφτά, βάζετε  φωτοβολταϊκά από τώρα, έτσι θα έχετε τουλάχιστον ρεύμα για το φως και την τηλεόραση.

Αν δεν έχετε ρεύμα για να δείτε, αριστερά υπάρχουν διάφορα φανάρια όπως

1. Γκαζόλαμπα, λειτουργεί με καθαρό πετρέλαιο. Το καίει αρκετά χαμηλά 10γραμμάρια την ώρα. Έχει ρυθμιστή έντασης και φυσικά θέλει φιτίλι.

2. Φανός θυέλης, κι αυτός καίει καθαρό πετρέλαιο και έχει ρυθμιστή και φιτίλι αλλά έχει το πλεονέκτημα δεν σβύνει στον αέρα.

3. Αν έχετε μπαταρίες (αν φτάσατε εδώ, δεν το πιστεύω να έχετε)

4.Φακός χειροκίνητος με μανιατό. Περιστρέφετε το ράουλο και δεν έχετε ανάγκη μπαταριών. Καλό και φτηνιάρικο εργαλείο. Πάντως μπλέντερ δεν γυρίζει.

Ερχόμαστε στην θέρμανση. Το πετρέλαιο θα το ξεχάσετε οριστικά. Η μόνη χώρα που μας δίνει πετρέλαιο με πίστωση στον κόσμο είναι το Ιράν! Κι αυτό βρίσκεται ένα βήμα από τον πόλεμο και κατά συνέπεια σε εμπάρκο. Υπάρχει βέβαια το αέριο και φυσικά ο καυστήρας, αν έχετε. Αν δεν έχετε, τότε το πράγμα περιπλέκεται. Δεν μπορείς να έχεις σ’ όλο το σπίτι τζάκια ή ξυλόσομπες.

Υπάρχουν βέβαια και οι σομπίτσες με καταλύτη και άλλες. Λειτουργούν όμως όλα αυτά με βουτάνιο. Η πιο φτηνή λύση είναι τα ξύλα, γιατί στο τέλος τέλος έχετε ρεζέρβα να κάψετε και τα παλούκια. Αλλά μην φοβάστε, θα έχει φτάσει Μάρτης και θάστε στα τελειώματα.

Για αερόθερμα δεν μιλάμε αφού χρειάζεται ρεύμα.

Θα έχεις, λοιπόν, μια θερμάστρα ή τζάκι στο κέντρο του σπιτιού. Απ’ εκεί βγήκε και η τεχνική φράση Κεντρική θέρμανση. Για να κάνεις  στην κουζίνα δουλειά πχ, πρέπει να έχεις κάτι μετακινούμενο. Κι αυτό δεν είναι άλλο από το περίφημο μαγκάλι(αριστερά). Αγοράζετε ξυλοκάρβουνα ή αν δεν έχετε λεφτά, τα δημιουργείτε.Το επάνω μαγκάλι είναι πολυτελείας το κάτω φτηνιάρικο. Τι νομίζετε, και στην φτώχεια ξεχωρίζει η πολυτέλεια.

ΠΡΟΣΟΧΗ!  Να έχει γίνει πλήρη καύση και μην κοιμηθείτε μ’ αυτό το πράγμα. Μην μείνετε για πολύ σε κλειστό χώρο μ’ αυτό γιατί υπάρχει κίνδυνος να πάθετε δηλητηρίαση απ’ το μονοξείδιο, και να παραδοθείτε στον εξαποδώ περνώντας από έναν γλυκό, μα πάρα πολύ γλυκό …ύπνο!

Κι αν παρ’ όλα αυτά δεν έχετε δυνατότητα ούτε για ξύλα, έ τότε κουβέρτα και χουχούλιασμα. Προσοχή όμως γιατί μπορεί να έχετε εγκυμοσύνες που δεν θα θέλατε.

Συνεχίζεται …

Περὶ τοῦ/τῆς: aristarhos

Προσοχή στην πρίζα, υπάρχει συνωστισμός!
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

16 ἀπαντήσεις στὸ Οδηγός Επιβίωσης Νο.3

 1. Ὁ/ἡ ΙΩΑΝΝΗΣ γράφει:

  Είμαι περίεργος να δω τι “λύση” θα γράψεις για το χαρτί υγείας όταν θα φτάσεις στις “προσωπικές ανάγκες”…….

  Μοῦ ἀρέσει

 2. Ὁ/ἡ aristarhos γράφει:

  Θα σε κάνω να γελάς μια εβδομάδα.

  Μοῦ ἀρέσει

 3. Ὁ/ἡ VICTOR γράφει:

  χαρτι υγειας….?

  ποταμογουλι απο τα παλια…επιστροφη στις ριζες……δεν δημιουργει και τραυματισμους……!!!!!!

  Μοῦ ἀρέσει

 4. Ὁ/ἡ VICTOR γράφει:

  ακριβως….
  γουλι υγειας……
  επιστροφη στις ριζες…..!!!!!!!

  Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.