Οι τούρκοι αγοράζουν εδάφη στο Καστελόριζο;


Γράφει ο Στέφανος Γκίκας

Τελευταία είδα ένα video (συνιστώ να το δείτε όλοι),

όπου ο κος Αϋφαντής, στρατηγός και συγγραφέας, υποστηρίζει ότι ο νυν Περιφερειάρχης Δωδεκανήσων (δεν τον γνωρίζω) επέτρεψε στους τούρκους να αγοράζουν εδάφη στο ακριτικό μας και πανέμορφο Καστελόριζο. Έτσι, όπως υποστηρίζει ο κος Αϋφαντής, οι τούρκοι αγοράζουν ό,τι βρουν, ακόμα και ξερόβραχους, για αυτονόητους  βέβαια λόγους.

Βλέποντας το Καστελόριζο από ένα χάρτη της ανατολικής Μεσογείου, παρατηρούμε πως το νησί αποτελεί ένα κόμπο που δένει γεωπολιτικά την Ελλάδα με την Κύπρο μας. Χωρίς το Καστελόριζο, τα χωρικά ύδατα των ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, θα τέμνονταν κάθετα από ένα θαλάσσιο σύνορο μεταξύ Τουρκίας και Αιγύπτου, καθιστώντας την δυνατότητα κοινής ελλαδοκυπριακής συνεκμετάλλευσης κοιτασμάτων ορυκτού πλούτου, όπως επίσης και την δυνατότητα ενεργοποίησης του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος, αδύνατη.

 Να θυμίσω ακόμη την τελευταία επίσκεψη του υπουργού εξωτερικών της Τουρκίας κου Νταβούτογλου στην Αθήνα, ο οποίος αναιδώς και χωρίς να τον πάρουμε με τις πέτρες, δήλωσε ότι το Καστελόριζο δεν ανήκει στην Ελλάδα αλλά στη Μεσόγειο!!!

Δεν ξέρω εάν ευσταθούν τα λεγόμενα του κου Αϋφαντή και μακάρι να κάνει λάθος, για εθνικούς βέβαια λόγους. Προς τούτο θα παρακαλέσω κάποιον που γνωρίζει το θέμα αντικειμενικά και πλήρως να μας ενημερώσει. Εάν όμως ισχύουν θα ήθελα να ρωτήσω:

 -Ο κος Περιφερειάρχης μπορούσε να αποτρέψει τα ανωτέρω και δεν το έκανε;

 -Εάν πάλι του το επέβαλε κάποιος, θα μπορούσε να μας πει ποιος είναι αυτός; Έτσι για να ξέρουμε πόσους δοσίλογους έχει αυτή η χώρα

 -Ένα τόσο σοβαρό θέμα γιατί δεν ήρθε στη δημοσιότητα από κανέναν δημοσιογράφο ή άλλον ευαισθητοποιημένον πολίτη, ιδίως του Καστελόριζου ή της ευρύτερης περιοχής; Είναι άραγε τόσο ασήμαντο και απλώς υπερβάλλω εγώ με τη φαντασία μου;

 -Εάν τελικά το θέμα είναι σοβαρό, μήπως πρέπει όλοι μας να το δούμε σοβαρά; Βέβαια θα μου πείτε ότι εδώ δεν αντιδρούμε μαζικά στο ξεπούλημα της Ελλάδας που συντελείται ιδίως αυτές τις μέρες και θα νοιαστούμε για τέτοιες ασήμαντες λεπτομέρειες;

 Τέλος, επί τη ευκαιρία θα ήθελα να γνωρίσω σε όλους την πρόταση του κου Ευρ. Μπίλη, επίτιμου καθηγητή του ΕΜΠ, ο οποίος προτείνει να στέλνουμε τακτικά μέσω ταχυδρομείου και όχι μέσω email, μια κάρτα στο Καστελόριζο. Έτσι θα αναγκάζεται το κράτος να στέλνει πλοίο της γραμμής και με αυτόν τον τρόπο θα διατηρείται η ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού και θα κρατήσουμε τον κόσμο εκεί, για να μη γίνει το Καστελόριζο ξερονήσι. Η διεύθυνση που μπορούν όλοι να στείλουν μία κάρτα είναι:

Δημοτικό Σχολείο ή Δημαρχείο Μεγίστης (επιλέγουμε ένα από τα δυο)

85111 Καστελόριζο – Δωδεκάνησα

Μακάρι να ευαισθητοποιηθούμε όλοι προκειμένου να νοιώσουν αυτοί οι ακρίτες μας ότι τους σκεπτόμαστε κι ότι πράγματι κρατάνε Θερμοπύλες. Μην περιμένουμε κάτι από την πολιτεία γιατί τους σημερινούς μας ηγέτες τους απασχολεί το ξεπούλημα της χώρας.

olympia.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.