“Προς θεού! Αφήστε να μιλήσει κανένας…(μη) χριστιανός!”


Οι παραπάνω φαινομενικά αθώες φράσεις συμπυκνώνουν με σουρεαλιστικό τρόπο  αυτό που ο τελευταίος έλληνας έχει αντιληφθεί πλέον. Τα κόμματα μας και οι πολιτικοί μας ταγοί, πόρρω απέχουν από τις κατά καιρούς εξαγγελίες τους  και τις προγραμματικές τους δηλώσεις. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφοροποιηθεί από την μέχρι τώρα πρακτική τους και φυσικά συνεπικουρούνται κατά τον απαράλλαχτα ίδιο τρόπο από τους δημοσιογραφικούς αστέρες των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Αξιοπρόσεκτο είναι δε πως μερικές λέξεις στον κατάλληλο χρόνο και χώρο μπορούν να αποκαλύψουν την πραγματική φύση της αταλάντευτης αυτής ειδικής σχέσης μεταξύ των ανωτέρω ηγετικών δυνάμεων καθώς και το έλλειμμα αξιοπιστίας.

Και εξηγούμε, γιατί ακόμα δεν θα έχετε καταλάβει τίποτα! Η πρώτη φράση ¨προς θεού¨ προήλθε από αριστερό κομματικό στέλεχος ευρισκόμενο σε γνωστό τηλεοπτικό πάνελ. ενώ το κόμμα του αρνείται ακόμα και τον θρησκευτικό όρκο στην Βουλή των Ελλήνων με αποτέλεσμα να με κάνει να αναρωτηθώ καταρχήν τελικά ασπάζονται τα θρησκευτικά αισθήματα της πλειονότητας του ελληνικού λαού ,έχουν θρησκευτική πίστη ή απλώς ως υποστηρικτές της ανεξιθρησκίας επανέλαβε το χρησιμοποιούμενο στέλεχος μια ευρέως χρησιμοποιούμενη φράση; Μήπως εννοούσε κάποιον άλλο θεό; ποιο θεό; Μήπως με μαεστρία προσπάθησε να προσεταιριστεί τους θρησκευόμενους ψηφοφόρους ενόψει εκλογών ,χωρίς να τοποθετηθεί ο ίδιος? Πολλά ερωτηματικά λοιπόν!

Και εκεί λοιπόν που άρχισα να αναρωτιέμαι αν υπάρχει κάποια εσωτερική συγκρουσιακή διάθεση μεταξύ των αρχών ,αξιών και κομματικών υποχρεώσεων στον συγκεκριμένο άνθρωπο ήρθε ο γνωστός δημοσιογράφος να εντείνει ακόμα περισσότερο τις σκέψεις μου αφού στην προσπάθεια του να διατηρήσει μία ευπρεπή τηλεοπτική εικόνα και να ανακοινώσει τα αντεπιχειρήματα του είπε σε στέλεχος άλλου αριστερού κόμματους: ¨αφήστε να μιλήσει κανένας χριστιανός …¨ και διόρθωσε: ¨αφήστε να μιλήσει κανένας μη χριστιανός¨

Προφανώς ο δημοσιογράφος αυτολογοκρινόμενος προσπάθησε να είναι κατά την γνώμη του πάντα, πολιτικός ορθός ως είθισται τα τελευταία χρόνια να συμβαίνει. Με αυτή του την διατράνωση λοιπόν της  προοδευτικής του ηθικής θεώρησε πιθανότατα ότι κερδίζει πόντους, φλερτάροντας παράλληλα με  το κομμάτι της κοινωνίας που δεν είναι χριστιανοί.

Και διερωτώμαι αν μέσα σε δύο απλές φράσεις διακρίνω μια τέτοια ασυνέχεια απόψεων αλλά και αυτοαναίρεση πεποιθήσεων προς άγρα ψήφων και τηλεθεατών τι πραγματικά μας περιμένει; Είμαστε πραγματικά ενημερωμένοι?

Με εκτίμηση

Δ. Παπανικολάου

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα Αναγνωστών. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.