Πολυδιάλυση


thumbΑπό το Μαρικάκι

Διαβουλεύσεις επί διαβουλεύσεων, που η μία αναμένεται πιο κρίσιμη από την άλλη και με το πέρας της οι σημαντικές αποφάσεις παραπέμπονται στην επόμενη, κρισιμότερη σύσκεψη: το δούλεμα φαίνεται θα συνεχιστεί για κάμποσο διάστημα ακόμη. Σκληρά, σκληρότερα και … σκληρότατα μέτρα μπαίνουν κάθε φορά στο τραπέζι, μέτρα που δεν έχουν στόχο να αποδώσουν καρπούς αλλά να αποτελειώσουν ανθρώπους, ως εκ τούτου είναι δύσκολο να εφαρμοστούν. Εν τούτοις κατά τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς αποτελούν προϋπόθεση για το καρότο της επιμήκυνσης. Το οποίο δεν είναι και ακριβώς καρότο, καθώς όπως συμβαίνει με τους διακανονισμούς στα τραπεζικά δάνεια, το να πάρεις μια ανάσα (υποτίθεται), όσον αφορά την εφαρμογή των μέτρων εν προκειμένω,  κοστίζει ακριβά σε τόκους που θα πρέπει να εξευρεθούν από μια οικονομία η οποία ύστερα από 5ετή ύφεση ένας Θεός ξέρει (που λέει ο λόγος) μετά από πόσα χρόνια (ή δεκαετίες) θα ξαναμπεί σε τροχιά ανάκαμψης.

Το να ξαναμπούμε κάποτε σε τροχιά ανάκαμψης είναι το αισιόδοξο σενάριο. Γιατί με την πολυδιάλυση της οικονομίας, του πολιτικού συστήματος, της κοινωνίας, του κράτους εν γένει, και την πολιτισμική αποδιάρθρωση Ιπρος το παρόν δε φαίνεται πιο ακριβώς είναι το “νέο” που αυτή θα παράξει) είναι ένα ερώτημα τι θα βρουν οι μελλοντικές γενιές για να αναστηλώσουν και να πουν ότι το βάζουν και σε τροχιά ανάκαμψης…

topontiki.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.