Περί ατύπου θρησκευτικού διχασμού


Όπως βλέπω, οι υπόλοιποι γραφείς της σελίδας του αιέν αριστεύειν σχολιάζουν την οικονομική επικαιρότητα. Και ορθώς πράττουν. Εγώ απόψε θα ασχοληθώ με κάτι άλλο. Την μικρή προς το παρόν διαμάχη αρχαιοθρήσκων και χριστιανών. Συχνά, σε περιόδους οικονομικής κρίσεως, κάποιοι πολίτες νιώθουν την ανάγκη να προσεγγίσουν το ιστορικό, πολιτικό και κοινωνικό τους παρελθόν. Ίσως γιατί ψάχνουν απαντήσεις σε ερωτήματα που αφορούν την ιστορία της χώρας τους. Το υπάρχον σύστημα πολιτικό και θρησκευτικό κρατώντας τις άμυνές του, συχνά βάζει απέναντί του αυτούς που θέτουν ερωτήματα που το φέρνουν σε δύσκολη θέση. Ιδιαιτέρως εμφανίζονται αρνητικοί οι φανατικοί, οι δογματικοί υποστηρικτές μιας ιδεολογίας. Έτσι λοιπόν, κάποιοι μονοκόματοι, φανατικοί χριστιανοί που δεν έχουν προφανώς πάει ούτε μια επίσκεψη σε έναν αρχαιολογικό χώρο της Ελλάδος, έχουν ταχθεί με έντονο πάθος εναντίον των λεγόμενων αρχαιοθρήσκων, οι οποίοι, θρησκευτικώς και ιδεολογικώς, στρέφονται θετικώς προς την αρχαία Ελλάδα. Πιστεύω ότι στην παρούσα φάση, οποιοσδήποτε διχασμός είναι πολυτέλεια. Έχων υπόψιν ότι ανέκαθεν οι πολίτες ήταν χωρισμένοι σε διαφορετικά πολιτικά στρατόπεδα, θεωρώ ότι ένας παραπάνω διχασμός δεν προσφέρει κάτι καλό. Ωστόσο, θα πρέπει να πω ότι θεωρώ απαράδεκτον το να συκοφαντούν κάποιοι φανατισμένοι χριστιανοί την αρχαία Ελλάδα, που στο κάτω κάτω είναι και δική τους πατρίδα. Η αρχαία Ελλάς, κυρίες και κύριοι, είναι το λίκνον του πολιτισμού. Αντί λοιπόν να στρέφεστε εναντίον των αρχαιολατρών και να ψάχνετε να βρείτε σκάνδαλα στην αρχαιότητα, καλά θα κάνετε να καταδικάσετε τα σημερινά σκάνδαλα που τα πράττουν οι εκφυλισμένοι πολιτικοί σας ταγοί, οι μισοί από τους οποίους δεν είναι καν Έλληνες στην καταγωγή. Καταδικάστε και πολεμήστε την ολοφάνερη πλέον Κινεζοεβραική Μασονία που είναι μια πραγματικότης και μη θεωρείτε μασόνους τους αρχαιολάτρες. Το αν υπάρχουν ξένοι πράκτορες που εμφανίζονται ως αρχαιόθρησκοι με σκοπό να δημιουργήσουν πρόβλημα στον επίσημο θρησκευτικό χώρο της Ελλάδος είναι κι αυτό ένα ζήτημα. Όμως ο σεβασμός προς τον αρχαιο Ελληνικό πολιτισμό θεωρώ πως επιβάλλεται από την ίδια την λογική.

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

2 ἀπαντήσεις στὸ Περί ατύπου θρησκευτικού διχασμού

  1. Ὁ/ἡ ενας αθεόφοβος γράφει:

    Οι οπαδοί της ΧΑ που γονατίζουν μπροστά στην εικόνα της Παναγίας και την ακουμπάνε σαν να πρόκειται για “βωμός” (κάνοντας με το προτεταμένο χέρι και το γονατιστό πόδι το σχήμα της σβλάστικας) και δεν προσκυνάνε σαν απλοί χριστιανοί σκύβοντας το κεφάλι , κάνοντας τον σταυρό τους και φιλώντας την εικόνα για να δείξουν την ταπεινότητά τους μπροστά στο πρόσωπο της Παναγίας,εφόσον βρίσκονται στον ιερό ναό του Θεού και όχι στον αρχαιοελληνικό ναό που εκείνοι θα ήθελαν να βρίσκονται, κουβαλόντας τις δικές τους αντιλήψεις, πράτουνε ορθώς κατα την αποψή σας; Στις πολιτισμένες κοινωνίες, απο όσο γνωρίζω, όταν μπαίνεις στον ιερό χώρο του άλλου πρέπει να τον σεβαστείς και να προσκυνήσεισ με τον ενδεδειγμένο τρόπο. όπως θα κάνεις κι αν μπείς σε εναν καθολικό ναό, ή σε ένα ισλαμικό τέμενος…αν ξέρεις που βρίσκεσαι. Δεν μπορείς να “προσβάλεις” τον θρησκευτικό αξιακό χώρο, του “άλλου”, που ειναι ιερός. Γιατί τότε φωτιά θα πέσει να μας κάψει..

    Μοῦ ἀρέσει

  2. Ὁ/ἡ ΙΩΑΝΝΗΣ γράφει:

    “Πιστεύω ότι στην παρούσα φάση, οποιοσδήποτε διχασμός είναι πολυτέλεια. ”

    Αυτό τα λέει όλα. Όμως πολλές φορές ο υποτιθέμενος διχασμός, είναι απλά μια διαφωνία που η κακή στιγμή , η κακή επιχειρηματολογία ή η κακή συναισθηματική κατάσταση της καθημερινότητας της δίνουν άλλες διαστάσεις. Η Δημοκρατία όμως έχει ως βασικό της στοιχείο την αντικρουόμενη άποψη με επιχειρήματα, και τελικό της στάδιο την υιοθέτηση των σωστών επιχειρημάτων από αυτόν που κάνει λάθος. Μόνο έτσι η Δημοκρατία πηγαίνει μπροστά.

    Όσο για την αρχαιολατρία και τον χριστιανισμό και τους φανατικούς οπαδούς τους θεωρώ ότι είναι ένα άλλο επίπεδο διαμάχης όπως αυτό των κομμάτων μόνο που αναφέρεται στο θρησκευτικό συναίσθημα οπότε θέλει προσοχή.

    Τα άκρα πάντως ποτέ δεν οδηγούν σε καλό.

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.