Αναχρηματοδότηση των τραπεζών έπρεπε να γίνεται μέσω της “αγοράς”


Αντί το κράτος να  δανείζεται-παίρνει τα λεφτά από του ευρωπαϊκούς Μηχανισμούς και να τα δίνει στις τράπεζες, να τα δίνει σε επιχειρηματίες και ιδιώτες  με τρόπο δεσμευτικό ώστε τα χρήματα να φτάσουν στις τράπεζες για να κλείσουν εκκρεμότητες παρελθόντων ετών.

Έτσι επιτυγχάνεται αφενός το κλείσιμο  εκκρεμοτήτων της αγοράς  των νοικοκυριών και της επιχειρηματικότητας με τις τράπεζες αλλά και: στήριξη της πραγματικής αγοράς, μείωση του ιδιωτικού χρέους,  μείωση  των δόσεων των νοικοκυριών αύξηση της κατανάλωσης μείωση της ύφεσης,   ελάφρυνση της κρίσης, δεν καταστρέφεται η τραπεζική πίστη και  το κυριότερο φαίνεται φως στο βάθος του τούνελ. Φαίνεται ορίζοντας μετά την καταιγίδα για όλους. Πολιτικά τέλος το Μνημόνιο γίνεται “αποδεκτό” και επιτρέπει μεταρρυθμίσεις.

Από ότι φαίνεται όμως η κρίση χρησιμοποιείται ως όχημα και για να περάσουν  πολλά άλλα και να γίνουν βίαια κάποιες μεταρρυθμίσεις αλλαγές  και ανακατατάξεις τοπικά και περιφερειακά.

papaioannou-giannis.net

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.