Οι αμερικανιές οδηγούν ενίοτε και σε λυντσαρίσματα! Εμ κε Πρέσβη μου, τους κακομάθατε!


του Στρατή Μαζίδη

Σίγουρα είναι τραγικό να είσαι εγκλωβισμένος μέσα σε ένα μικρό σε σχέση με το όχλο κτίριο, να διαφεύγουν όλοι όσοι βρίσκονται μέσα και για κάποιο λόγο δύο άτομα να ξεμένουν πίσω με το ένα να είσαι εσύ. Αδιαμφισβήτητα είναι τραγικός ο θάνατος του αμερικανού πρέσβη που λιντσαρίστηκε μέσα στην πρεσβεία από τις ορδές των φανατισμένων μουσουλμάνων. Από την άλλη πάλι ήταν και τυχερός διότι δεν υπέστη όσα τράβηξε ο …κακός Καντάφι.

Όμως υπάρχει και μια πικρή πραγματικότητα. Κε πρέσβη τους κακομάθατε και όχι φυσικά με τα σοκολατάκια.

Ήταν η δική σας χώρα που για πολλοστή φορά ανακάλυψε εχθρό του έθνους (αλήθεια από πότε οι ΗΠΑ αποτελούν έθνος; ) μερικές χιλιάδες μίλια μακριά, όπως στο Βιετνάμ, τη Βοσνία, τη Σερβία, το Ιράκ.

Ήσασταν εσείς που οδηγήσατε στην ανατροπή του πρότερου status quo. Αν δεν είχατε επέμβει, όλοι αυτοί οι αλλαλάζοντες θα είχαν τσακιστεί από το καθεστώς που είχε αρχίσει να επικρατεί κατά κράτος μέχρι τη στιγμή που αρχίσατε να βομβαρδίζετε και τη Λιβύη.

Ξέρω, ξέρω… Η περιοχή έχει πετρέλαια και ο λαός δεν περνούσε άσχημα. Εσείς πάλι έπρεπε να βάλετε χέρι στο φυσικό της πλούτο λες και δεν της ανήκει.

Να όμως που καμιά φορά γίνονται περίεργα πράγματα. Γυρίζεται μια αστεία ταινία (όπως φαίνεται και από τα trailers), φανατίζονται οι ορδές και έρχονται σε σας καθώς το Λος Αντζελες είναι απλησίαστο για αυτές. Για κάποιο λόγο παραμείνατε μέσα, σας βρήκαν και απλώς σας μουντάρησαν. Σίγουρα δε φανταζόσασταν αυτό τον επίλογο της διπλωματικής σας καριέρας.

Μπορώ να πω ότι είναι σκληρό, βάναυσο, ωμό, αποτρόπαιο και ότι άλλο θέλετε. Μόνο ένα δεν μπορώ να πω. Ότι είναι άδικο.

freepen.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.