Από κυβερνητική σταθερότητα, καλά πάμε


thumb

Μαρικάκι

Για ακόμη μια φορά οι πολιτικές εξελίξεις επιταχύνονται και προς το παρόν είναι άγνωστο που θα βγάλουν.

Είναι για παράδειγμα  με ερωτηματικό η σταθερότητα της συγκυβέρνησης ύστερα από τα όσα έχουν γίνει το τελευταίο δεκαήμερο και μάλλον όσο και να ψάξει κανείς δεν θα βρει από πίσω το… «λόμπι της δραχμής». Η αποσταθεροποίηση του πολιτικού συστήματος διακυβέρνησης είναι αποκλειστικά δικό του έργο.

Παρά ταύτα είναι ένα ερώτημα, αν η παρακμιακή κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ και το «κάψιμο» του ενός εκ των εταίρων της συγκυβέρνησης, θα συνεπιφέρει και το γκρέμισμα του Σαμαρά ή την ενίσχυσή του, δεδομένης και της στήριξης που απολαμβάνει από τους έξω.

Κι από την άλλη υπάρχει κι ένα ερώτημα τι θα κάνει ο Κουβέλης: ή που θα μείνει με τη «διεύρυνση» στα χέρια (τη διαδικασία σύγκλισης μεταξύ ΔΗΜΑΡ, ΠΑΣΟΚ και «αδέσποτων «σημιτικών») μέχρι να δουν οι ΠΑΣΟΚοι πως θα ανασυντάξουν τα κουρέλια τους ή που θα αναλάβει γρήγορα πρωτοβουλία και θα μπει να λεηλατήσει το «μαγαζί». Τι μπορείς να πάρεις όμως από το «θνήσκον ΠΑΣΟΚ» (που λέει και το ΒΗΜΑ) τη στιγμή της με πάταγο πτώσης του; Τι είδους ανασύνταξη του «κέντρου» θα κάνεις με τα υλικά της σαπίλας; Και σε ποιο «κέντρο» ακριβώς στοχεύει να απευθυνθεί η υπό διεύρυνση ΔΗΜΑΡ, σε εκείνο στο οποίο πετσοκόβονται οι μισθοί και οι συντάξεις για χάρη των «κόκκινων γραμμών» όπως η παραμονή στην ευρωζώνη και η αποτροπή κυβερνητικής κρίσης;

Μήπως ήρθε η ώρα και το πολιτικό σύστημα να νιώσει καυτή την ανάσα του αδιεξόδου που έχει επιβάλλει σε ολόκληρη την κοινωνία;

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.