$67 «σκιώδη» τρις κυκλοφορούν οι τράπεζες!


Οι τράπεζες που διέλυσαν την παγκόσμια οικονομία και έριξαν ολόκληρους λαούς στη φτώχεια κυκλοφορούν περίπου $67 «σκιώδη» ΤΡΙΣ!

Το ποσό είναι αυξημένο κατά ..6 τρις σε σχέση με την προηγούμενη εκτίμηση, όσο δηλαδή είναι η διάσωση όλων των χωρών της Ευρωζώνης με τη Γαλλία μαζί και περισσεύουν και ..ρέστα!

Την έρευνα έκανε το Συμβούλιο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, επισημαίνοντας ότι το μέγεθος του σκιώδους τραπεζικού συστήματος, που περιλαμβάνει δραστηριότητες των money market funds, μονογραμμικών ασφαλιστών και επενδυτικών οχημάτων εκτός ισολογισμού, «μπορεί να δημιουργήσει συστημικά ρίσκα» και να «ενισχύσει τις αντιδράσεις της αγοράς, όταν η ρευστότητα στην αγορά είναι ανεπαρκής».

Τι προτείνει; Τραπεζική εποπτεία και ελεγκτικό και ρυθμιστικό πλαίσιο. Τι σημαίνει; Πρώτο στάδιο τραπεζικής ενοποίησης σε διεθνές επίπεδο, που θα ξεκινήσει σε λίγους μήνες αρχικά από την Ευρώπη. Οι ΗΠΑ το έχουν ήδη, μένει η Ασία και η Αφρική.

olympia.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.