Πάλι πανηγυρίζουν οι σωτήρες της χώρας μας!!!


Γράφει η Μιχαλού

Κράζουν όπου σταθούν  και όπου βρεθούν , τα πήραμε, τα πήραμε… τα λεφτά για τα οποία η εσωτερική τρόικα τα χρησιμοποίησε σαν αφορμή για να εξαθλιώσει ακόμα περισσότερο τους Έλληνες πολίτες της κατώτερης και της μεσαίας τάξης.. Οι  Έλληνες πολίτες τα έχουν καταλάβει όλα και  δεν χαίρονται. Ξέρουν ότι δεν πρόκειται να δουν δεκάρα τσακιστή στην τσέπη τους.

Έτσι κι αλλιώς από τα χρήματα της δόσης ελάχιστα θα διατεθούν για την αποπληρωμή οφειλών του Δημοσίου προς επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα. Η μερίδα του λέοντος θα πάει στις τράπεζες, στην επαναγορά χρέους και στις τρέχουσες υποχρεώσεις (αποπληρωμή εντόκων, πληρωμές μισθών-συντάξεων κλπ).

Άλλωστε και ο τσάρος της Οικονομίας είπε ότι από τα 34,3 δισ. ευρώ τα οποία θα έλθουν την επόμενη εβδομάδα

– 16 δισ. ευρώ θα πάνε στις τράπεζες

– 11,3 δισ. ευρώ στην επαναγορά του χρέους

– τα υπόλοιπα 7 δισ. θα διατεθούν για κάλυψη δαπανών του προϋπολογισμού (κυρίως μισθών-συντάξεων).

Για αποπληρωμή οφειλών του Δημοσίου προς τρίτους θα δοθεί ένα πολύ μικρό κομμάτι από τα 7 δισ. του προϋπολογισμού, πιθανότατα λιγότερο από 1 δισ.

Από το υπόλοιπο ποσό της δόσης που θα εκταμιευθεί σταδιακά τους επόμενους μήνες (συνολικά18,2 δισ. ευρώ), τα 7,2 δισ. θα δοθούν στις τράπεζες και  11 δισ. ευρώ για δαπάνες του προϋπολογισμού. Υπολογίζεται ότι από αυτό το ποσό των 11 δισ. που προορίζεται για δαπάνες του προϋπολογισμού, περίπου το 40% – γύρω στα 4,5 δισ- θα διατεθεί για πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Τα ευρά δεν είναι για μας αλλά για τους γνωστούς του συστήματος…. Και όπως έχουμε γράψει κατά κόρον, δεν πρέπει να ξεχνάμε τους προδοτικούς όρους που τα συνοδεύουν…Στρατηγική συμφωνία παράδοσης της Διοίκησης, των υποδομών και των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας στο Βερολίνο. Τα δάνεια  εξειδικεύουν τις δράσεις και εξελίσσουν την πορεία απορρόφησης της Ελλάδας από τη Γερμανία, ως εσωτερικό κράτος ή την πρώτη ευρωπαϊκή της αποικία.

topontiki.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.