Βουλή των Ελλήνων…Ένα τεράστιο μαντρί…


Βουλή των Ελλήνων…Ένα τεράστιο μαντρί…

Παρακολουθώντας την συζήτηση στη Βουλή, για την παραπομπή του κ. Παπακωνσταντίνου, μου δημιουργήθηκε ένα και μοναδικό ερώτημα:

Γιατί δεν αντέδρασε κανένας βουλευτής της συγκυβέρνησης, στην παρακάτω δήλωση του κ. Βενιζέλου;

“Μου λέτε γιατί πήρα αντίγραφο της λίστας στο σπίτι μου. Γιατί να μην το πάρω; Μήπως δεν έχω ψηφιακή φωτοτυπία των αμυντικών σχεδίων της χώρας από τη θητεία μου στο Yπ. Άμυνας; Βεβαίως και έχω. Πώς πήγαινα στο ΚΥΣΕΑ και στο ΝΑΤΟ;”

Είναι εκπληκτικό το πόσο γρήγορα επιβεβαιώνεται η κρίση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών, ότι η Βουλή αποτελείται από “πρόβατα”… Από ανθρώπους οι οποίοι μπορούν να βγαίνουν στα ΜΜΕ και να αυτοαποκαλούνται “πατριώτες” και “υπεύθυνοι”…

Αλήθεια, πόσο περήφανος για τη νοημοσύνη του νοιώθει ένας βουλευτής, που ΔΕΝ ψήφισε τον κ. Βενιζέλο, μετά από την παραπάνω δήλωση;

Δεν νομίζω ότι υπάρχουν περιθώρια για εξηγήσεις και δικαιολογίες εκ μέρους των βουλευτών της Συγκυβέρνησης για τη στάση τους. Δεν νομίζω ότι μπορεί να δικαιολογηθεί η ΜΗ-αντίδραση της Δικαιοσύνης.

Καλύτερο παράδειγμα “ποιότητας λειτουργίας” των θεσμών στην Ελλάδα, δεν θα μπορούσαμε να έχουμε. Οι ποινικές ευθύνες πολιτικών, μεταφράζονται ως πολιτικές διώξεις και ως πολιτικές ευθύνες.

Η Ιστορία θα δείξει ότι η ταφόπλακα για την Ελλάδα και την κοινωνία της, ήταν η συνέχιση της Συγκυβέρνησης, μετά από την ψηφοφορία της Πέμπτης.

RAMNOUSIA

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.