Γράνα και καλύβα!


γραφει ο αρισταρχος

money1Αν και βορειοελλαδίτης δανείζομαι την Πελοποννήσια αυτή φράση που σημαίνει από την γράνα(το χαντάκι) στο καλύβι! Δηλαδή, δουλειά απ’ το πρωί μέχρι το βράδυ! Δηλαδή μεροδούλι-μεροφάι! Δηλαδή, δουλειά απ’ το πρωί ως το βράδι με αμοιβή την ζωή σου!

Επίτηδες διαλέγω αυτό τον τίτλο γιατί ο πρωθυπουργός είναι από κει και ίσως καταλάβει γιατί μιλάμε. Μεροδούλι θα πεί η δουλειά που σου εξασφαλίζει τα απόλυτα αγαθά για να μην πεθάνεις. Μεροφάι θα πει το απαραίτητο ημερήσιο φαγητό που χρειάζεσαι για να μην πεθάνεις.

Λοιπόν φίλτατοι κυβερνώντες, είστε απάνθρωποι! Και μέγιστη απόδειξη των λεγομένων μου είναι η πλήρης αδιαφορία για τον κόσμο που του γλείφετε το μυαλό όπως ο σκύλος την πληγή του για να σας ψηφίσει., Να σας ανεβάσει πάλι επάνω στο ικρίωμα που αφού του κάνετε καμιά εκατοσταριά εικονικές στο τέλος δεν θα ξέρει ποιά είναι η εκτός ονείρου η καλή αρχή μετά θάνατον.

Μεροδούλι, μεροφάι! Έτσι είναι ο συνταξιούχος. Μόλις πληρωθεί πληρώνει τα χρέη του, όσα μπορεί δηλαδή, και τα υπόλοιπα τα χωρίζει σε τριάντα(όσες οι μέρες του μήνα)ίσα μερίδια. Μ’ αυτά θα ζήσει! Κι αυτά εξαρτώνται από πόσα άνεργα παιδιά πληρώνει, αλλά και πόσα απλήρωτα. Φτάνει στο τέλος, το ψωμί και το γάλα (τέτοιο πίνουν τα γηρατειά δηλαδή οι συνταξιούχοι κύριοι της εξουσίας. Δυστυχώς υπάρχουν ακόμη συνταξιούχοι προς θλίψη του Αντρέα Λοβέρδου) να είναι πολλές φορές και ΒΕΡΕΣΕ! Γνωρίζεται κε υπουργέ των οικονομικών και κε πρωθυπουργέ την λέξη; Είναι Τούρκικης προέλευσης αλλά όπως λέγει ο Μπαμπινιώτης κάθε Ελληνοποιημένη ξένη λέξη κλίνεται. Δεν ξέρω όμως αν αξιολογείται!

Έρχομαι στην αναλγησία ΣΑΣ. Μεταφέρατε την πληρωμή των συνταξιούχων από την 22α ημέρα του κάθε μήνα στην τελευταία ημέρα την τριακοστή! Δηλαδή κάνετε υπεξαίρεση τουλάχιστον οκτώ ημερών! Αλλά, να τα χαρίσω στην πονηράδα του υπουργού οικονομικών, αν είχα να φάω! ΔΕΝ ΕΧΩ όμως. Και δεν σας ενδιαφέρει τι θα κάνω οκτώ ημέρες όταν την ζωή μου την κάνατε “μεροδούλι-μεροφάι/ 0.33”

Η ενδεδειγμένη κατά την δική μου ταπεινή και χωρίς πολιτική βαρύτητα γνώμη. Καθ’ ότι το μόνο προσόν που απαιτείται για υπουργοποίηση και δη στο οικονομικών με βαρύτητα γνώμης είναι, η πλήρης υποταγή τοις κείνων ρήμασι και η γραφή στων παλαιών υποδημάτων τις σόλες ενός ολόκληρου λαού και τις ανάγκες του.

Πληρωμή λοιπόν στις τριάντα. Οκτώ ημέρες κενές. Μαύρη τρύπα. Και γω δεν έχω να φάω. Και κρυώνω.

Πεστε μου σαίνια της εξουσίας, σας πήρε πολύ η κουτοπονηράδα; Η αδιαφορία; Η αναλγησία; Καταφέρατε να πείσετε Θεούς και δαίμονες για το δίκαιο της αλλαγής και κανένας δεν σας είπε να καταθέσετε στις 22 του μήνα έστω ένα εκατοστάρικο φτώχειας (5.000/30=13.8χ8=110.4ευρώ)

Τόσα ήθελε ο συνταξιούχος να μην πεθάνει. 110.4ευρώ για οκτώ ημέρες.

Αλλα σεις πλήρη αδιαφορία. “Περιμένετε οκτώ μέρες και όσοι επιβιώσουν” Οι συνδικαληστάδες που είναι; Οι φίλοι μας οι βολευτές; Τίποτα-νέκρα

“Άμα γεράσει ο άνθρωπος δεν έχει σωτηρία, μοιάζει μ’ ένα γραμμάτιο πού ‘ληξε  η προθεσμία!”

 

Περὶ τοῦ/τῆς: aristarhos

Προσοχή στην πρίζα, υπάρχει συνωστισμός!
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.