Ιδού τα έγγραφα του Κατοχικού Δανείου


Parthenonas-xartiaΤο Εκ-Κεντρικό Δελτίο του ΑΡΤ με τον Σπύρο Καρατζαφέρη, αποκάλυψε σήμερα μερικά από τα έγγραφα με τα οποία οι κατακτητές της χώρας μας Γερμανοί και Ιταλοί στην κατοχή δανείστηκαν από την Τράπεζα της Ελλάδος και από το Ελληνικό Δημόσιο δις δραχμών…

H Κυβέρνηση έκανε μία επιτροπή με τον κ. Σταϊκούρα για τα δάνεια αυτά… Ακόμα όμως, περιμένουμε…

Εμείς λέμε στον κ. Σταικούρα να πάει να βρει το βιβλίο του Κατοχικού Υπουργού Οικονομικών, Σωτήρη Γκοντζαμάνη, «ΚΑΤΟΧΙΚΟΝ ΔΑΝΕΙΟΝ ΚΑΙ ΔΑΠΑΝΑΙ ΚΑΤΟΧΗΣ» και θα τα βρει όλα εκεί κατεγραμμένα… Εκεί θα δείτε τι πλήρωσε το ελληνικό κράτος.

Εκτός από χρήματα μάλιστα, τους δώσαμε και τρόφιμα. Συγκεκριμένα, τόνους λάδι!!

Ο Τάσος Ηλιαδάκης, διδάκτωρ Κοινωνιολογίας , Μαθηματικός και Πολιτειολόγος, από το πάνελ του Εκ-Κεντρικού Δελτίου, συμπλήρωσε:

«Ο Σαχινίδης είπε ότι τα έγγραφα χάθηκαν. Έλα όμως που δεν χάθηκαν και υπάρχουν…
Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή… Τα έξοδα κατοχής, προβλέπονται από το Δίκαιο του Πολέμου, καταρχήν.
Οι Γερμανοί ζήτησαν 1,5 δις λοιπόν, το μήνα. Έπαιρναν όμως, 42,8 δις το μήνα, πολλές φορές περισσότερο δηλαδή… Τα στοιχεία αυτά υπάρχουν και στην ΤτΕ.
Πρόκειται για δάνειο άτοκο, το οποίο όμως έγινε έντοκο, λόγω υπερημερίας.
Συνολικά λοιπόν, διεκδικούμε σήμερα 4,5 δις ευρώ, μόνο για το Κατοχικό Δάνειο.
Με τους τόκους όμως, πάμε στα 47 και κάτι δις…»

Για το θέμα μίλησε και ο Iγνάτιος Αξιώτης, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε:

«Μία επιτροπή από το Εθνικό Συμβούλιο με τον κ. Γλέζο, εμένα κ.α. επισκεπτόμαστε τη ΓΣΕΕ και τους θέτουμε τα θέματα. Ότι δηλαδή οι Γερμανοί μας χρωστούν αυτά τα πράγματα και παράκληση όταν έρχεστε σε επαφή με τους συναδέλφους σας στην Ευρώπη να τους ενημερώνετε. Μετά από ένα χρόνο, ο υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ήρθε στην Ελλάδα. Ενώ λοιπόν, περίμενα ότι θα τα θέσουν τα θέματα αυτά, δεν έγινε τίποτα.
Προεδρείο της ΓΣΕΕ πήγε και στην Μέρκελ. Κινητοποιήθηκα αμέσως. Έστειλα και φαξ στη ΓΣΕΕ, ελπίζοντας ότι θα έθεταν το θέμα. Μέσω του κ. Πουπάκη πήγε το φαξ μου στον κ. Παναγόπουλο. Τίποτα και τότε…
Και αυτά τα λέω λόγω της ημέρας…
Έρχομαι τώρα στο θέμα του κατοχικού δανείου. Τα στοιχεία αυτά εγώ τα έχω από την τράπεζα της Ελλάδος. Το Κατοχικό Δάνειο λοιπόν, εκτός από τις δυνάμεις κατοχής, που και για αυτές είναι υπερβολικό το ποσό, 4,5 περίπου εκατομμύρια χρυσές λίρες. Εάν βάλουμε και τους τόκους… γίνεται τεράστιο το ποσό.
Πάνω από ένα τρις ευρώ στο σύνολο αν τα υπολογίσουμε όλα…
Πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου του 2010, αποκαλύπτεται ότι στο Φραιμπουργκ, ανακαλύφθηκαν αρχεία των ναζί και στοιχεία του δανείου. Περιμέναμε λοιπόν, ότι ο κ. Δόλλης που είχε δηλώσει κιόλας ότι θα πάει, όντως θα πήγαινε να τα πάρει. Τίποτα πάλι… Αντί για εκεί πήγε στην Αυσταλία…».

Τέλος, από το πάνελ του Εκ-Κεντρικού Δελτίου μίλησε και ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότης Μαριάς.

Ο κ. Μαριάς, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Έκανα ερωτήσεις στον κ. Στουρνάρα και στον κ. Σταϊκούρα και τους είπα, βρείτε τα στοιχεία. Τα έχετε; Έλεγαν όχι, ενώ τα είχαν. Εγώ με τον κ. Καμμένο πήγαμε στην ΤτΕ και μάθαμε ότι υπάρχουν.
Πρώτον, ποιος είναι ο δικαιούχος; Το Ελληνικό Δημόσιο άρα το υπουργείο Οικονομικών μπορεί να τα διεκδικήσει.
Έχετε στοιχεία; Ναι μας λένε.
Μετά πάμε στο ΥΠΟΙΚ και τους λέμε πρέπει να πείτε στην ΤτΕ πόσα είναι τα χρήματα ακριβώς και να τα καταθέσετε στην ΤτΕ.
7,1 δις δολάρια για τις γερμανικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο, είπε λοιπόν ο κ. Σταϊκούρας…
Αυτά είναι όμως για τις πολεμικές αποζημιώσεις.
54 δις στο σύνολο…
Κανείς όμως, δεν τα ψάχνει περισσότερο ούτε κάθεται κάτω να το υπολογίσει γιατί υπάρχει ειδική ρήτρα η Ελλάδα παραιτείται του συμψηφισμού για τις απαιτήσεις για τα γερμανικά δάνεια. Γιατί έτσι θα μπορούσαμε και εμείς μετά να τους πούμε, κόψτε μας γιατί μας χρωστάτε από τα δάνεια…
Το θέμα είναι ένα, προσπαθούν να κουρέψουν το χρέος απέναντι στην Ελλάδα οι Γερμανοί, γιατί στο τέλος οι Γερμανοί θα τα πληρώσουν… Ας υπολογίσουμε λοιπόν, επίσημα πόσα μας χρωστάνε. Το είπα και στον κ. Σταϊκούρα αυτό..», 
κατέληξε.

Δείτε τα έγγραφα:

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

olympia.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Ιδού τα έγγραφα του Κατοχικού Δανείου

  1. Ὁ/ἡ Alexandros Kitikidis γράφει:

    ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ 1990 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΗΣΑΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ,ΑΝΩ ΤΩΝ 550 ΔΙΣ ΕΥΡΩ,ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ;Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΠΛΕΟΝ ΕΧΕΙ ΒΑΣΙΜΟΤΑΤΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΡΑΤΑΝ ΣΤΟ ΣΥΡΤΑΡΙ ΤΟΥΣ,ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ,ΜΕ ΣΩΡΕΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ ΚΑΙ ΓΙ `ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΟ ΛΟΓΟ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΕΕΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΠΡΑΤΤΟΥΝ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ , ΚΑΘΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΡΙΣΤΑ ΟΤΙ ΑΝ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΑΠΑΡΑΓΡΑΠΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥΣ-ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ-ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΧΕΡΙ….ΑΥΤΑ ΟΙ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΗΣ ΦΑΠΑΣ ΔΕΝ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ;ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ;ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΓΑΓΟΥΝ ΣΕ ΠΡΩΤΙΣΤΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΘΕΜΑ;ΔΕΝ ΜΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΟΛΟΙ …ΠΙΑ ΣΤΟ ΣΑΠΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ…ΟΣΟΙ ΔΙΑΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΑΣ ΤΟ ΠΡΑΞΟΥΝ,ΤΩΡΑΑΑΑ……

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.