Είμαστε για γέλια ή για κλάματα; Τέσσερα υποβρύχια ακινητοποιημένα, γιατί έμειναν από …μπαταρίες!


tessera ypovryxia emeinan apo mpatariesΣε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου αν υποβρύχια του Στόλου είχαν ακινητοποιηθεί από την αστεία αιτία της λήξης ζωής των …μπαταριών τους, θα είχε ξεσπάσει σάλος. Στην Ελλάδα όμως όλα αντιμετωπίζονται με …χαλαρότητα!

Απίστευτο αλλά αληθινό… Τέσσερα υποβρύχια τύπου 209 επί της ουσίας δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν γιατί οι μπαταρίες τους έχουν λήξει προ πολλού -εδώ και τρία χρόνια- και κανείς από τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας από το 2007 ακόμη όταν άρχισαν να “χτυπάνε καμπανάκια” δεν “τόλμησε” να δώσει λύση στο ζήτημα!

Επικαλούμενοι τον επιχειρηματικό ανταγωνισμό εταιρειών που ασφαλώς υπάρχει και χρησιμοποιώντας ως δικαιολογία την διαφάνεια, ο ένας υπουργός “κληρονομούσε”στον άλλο το …μέγα πρόβλημα της υπαρκτής ανάγκης αλλαγής των μπαταριών! Λογικά οι πολιτικές ηγεσίες που πέρασαν όλα αυτά τα χρόνια θα έπρεπε να έχουν κόψει το“γόρδιο δεσμό” που πολλές φορές προκαλούν οι ανταγωνισμοί των εταιρειών και να έχουν διατηρήσει τα υποβρύχια σε άψογη επιχειρησιακή κατάσταση.

Οι άνθρωποι των υποβρυχίων έκαναν και κάνουν ότι μπορούν για να δώσουν “ζωή”στα παλαιού τύπου υποβρύχια, αλλά θαύματα δεν μπορούν να γίνουν!

Το κόστος; Υπολογίζεται περίπου στα 10 εκατομμύρια ευρώ και για τα τέσσερα υποβρύχια.

Το πρόβλημα όμως δεν είναι αυτό. Η ουσία είναι ότι όλα αυτά τα χρόνια ουδείς απ΄ όσους πρέπει να κινήσουν διαδικασίες, να πάρουν αποφάσεις και κυρίως να δώσουν λύσεις ξεπερνώντας τα όποια προβλήματα υπάρχουν δεν θέλει να “μπει στη φωτιά”!Είναι το γνωστό πρόβλημα για το οποίο συχνά έχουμε γράψει, το σύνδρομο “άστο για τον επόμενο, μην μπλέξω”.

Το αστείο της υπόθεσης -αν μπορεί να υπάρχει αστεία πλευρά σε τέτοιες υποθέσεις- είναι ότι ενώ έχουμε τρία ολοκαίνουργια 214 που δεν έχουμε παραλάβει και τέσσερα 209 υποβρυχία που έχουν ακινητοποιηθεί, σύνολο επτά, έχουμε αρχίσει να συζητάμε υποτίθεται για νέα πλοία, έστω και με την μορφή ενοικίασης!

Και βέβαια μέχρι πρόσφατα τουλάχιστον είχαμε δηλώσεις αποφασιστικότητας για“ανακήρυξη ΑΟΖ, εδώ και τώρα”.

peramatozoa.net

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Είμαστε για γέλια ή για κλάματα; Τέσσερα υποβρύχια ακινητοποιημένα, γιατί έμειναν από …μπαταρίες!

  1. Ὁ/ἡ nikos γράφει:

    ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΗΘΟΥΝ ΚΡΕΜΑΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΠΑΛΙΟΤΟΜΑΡΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΟΛΛΕΣ …………………………………………………………………………………

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.