Αλί Αχμέτι: «Αλλαγή στο όνομα προκειμένου να ενταχθεί η χώρα στο ΝΑΤΟ»


«Ώρα για το ΝΑΤΟ», δηλώνει ο αρχηγός του αλβανικού κόμματος των Σκοπίων και πρώην μέλος του UCK 

«Δύο δεκαετίες μετά την ανεξαρτησία της χώρας από τη Γιουγκοσλαβική Ομοσπονδία, 20 έτη μετά τον ΟΗΕ και 12 χρόνια μετά τη Συμφωνία της Οχρίδας, και μετά την επιτυχή μετάβαση μας, κατά την οποία αλλάξαμε αρκετά πράγματα, πιστεύω ότι τώρα είναι η ώρα για μεγάλες αποφάσεις», γράφει σε άρθρο του ο Αλί Αχμέτι, αρχηγός του αλβανικού κόμματος των Σκοπίων – DUI, στην εφημερίδα ‘Dnevnik’ με κύριο τίτλο «Ώρα για το ΝΑΤΟ». 

«Αν κάποιος επικαλεσθεί την ωριμότητα, τον πατριωτισμό, το πολιτικό συμφέρον, τον ορθολογισμό και γιατί όχι και τη δέσμευση της ταυτότητας, λέω ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτή τη στιγμή είναι η στιγμή της πΓΔΜ και των πολιτών της, για τη λήψη αποφάσεων, για να γίνει το απαραίτητο βήμα. Για κάποιους, μπορεί να υπάρχει ευαισθησία στο ζήτημα της ταυτότητας. Ωστόσο, μια χώρα που δεσμεύεται με αυτές τις αξίες και θέλει να ζήσει, αποτελεί και αυτές οι αξίες μέρος της ταυτότητας»,γράφει ο Αχμέτι.

«Είχαμε την υπομονή, την κατανόηση των συναισθημάτων της πλειοψηφίας, την ευαισθησία και την ευθύνη των πολιτικών εταίρων μας για μια απόφαση καθώς και την περιφερειακή και διεθνή κατανόηση. Περιμέναμε με μεγάλη υπευθυνότητα και κατανόηση. Αλλά έρχεται μια στιγμή που χωρίς θάρρος δεν μπορεί να γίνει τίποτε. Και είναι ευθύνη μας για την άρση κάθε εμποδίου από εκεί που πρέπει να εκλείψει, ώστε να ενταχθούμε στη Βορειοατλαντική Συμμαχία. Για εμάς η απόφαση αυτή δεν μπορεί να έχει εναλλακτική λύση» καταλήγει ο πρόεδρος του αλβανικού κόμματος των Σκοπίων». 

Εχέδωρος

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.