Απομονωμένοι νιώθουν οι Σκοπιανοί…


σκοπια χαρτηςΈρευνα φιλοκυβερνητικής εταιρείας δημοσκοπήσεων κατέγραψε τις απόψεις των πολιτών της ΠΓΔΜ για τις σχέσεις της χώρας τους με τις γειτονικές χώρες.

Το συμπέρασμα που συνάγεται  από τα αποτελέσματα της έρευνας είναι ότι οι Σκοπιανοί πολίτες πιστεύουν πως όλες οι γειτονικές χώρες, πλην της Σερβίας, διάκεινται δυσμενώς απέναντι στην χώρα τους.

Συγκεκριμένα, το 82,4% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι η Ελλάδα δεν έχει φιλική προσέγγιση απέναντι στην ΠΓΔΜ, έναντι μόλις 7% που έχει διαφορετική άποψη.

Το 55,8% των ερωτηθέντων θεωρεί ακόμη ότι η Βουλγαρία δεν έχει φιλική προσέγγιση απέναντι στην ΠΓΔΜ, έναντι 27,2% που θεωρεί το αντίθετο. Όσον αφορά την Αλβανία, το 51,6% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η χώρα αυτή δεν έχει φιλική προσέγγιση απέναντι στην ΠΓΔΜ, έναντι 33,2% που πιστεύει το αντίθετο.

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων της έρευνας θεωρεί ότι η Σερβία διάκειται φιλικά απέναντι στην ΠΓΔΜ. Συγκεκριμένα, το 56,6% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η Σερβία έχει φιλική προσέγγιση απέναντι στην ΠΓΔΜ, έναντι 31,3% που θεωρεί το αντίθετο.

Την έρευνα πραγματοποίησε το φιλοκυβερνητικό Ινστιτούτο «Ντιμίτριγια Τσούποφσκι», από τις 17 έως τις 21 Μαΐου, σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.050 ερωτηθέντων.

pygmi.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Απομονωμένοι νιώθουν οι Σκοπιανοί…

  1. Ὁ/ἡ oxtapus γράφει:

    Reblogged this on Oxtapus *beta.

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.