O ψυχογιός της Μέρκελ περιπλανώμενος στις ΗΠΑ


του Βαγγέλη Κωνσταντίνου

Με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ

Στην Ουάσιγκτον, ΔΕΝ μπορούν να λάβουν σοβαρά υπόψη τον κ. Α. Σαμαρά Σεβαστή η προσπάθεια που κάνει ο πρωθυπουργός, αλλά δεν μπορεί να πείσει ότι το τωρινό πολιτικό σύστημα της Ελλάδας και ειδικά η συγκυβέρνηση-όμηρος της ”τρόϊκα”, μπορούν να βγάλουν την χώρα από την κρίση, οικονομική και μη, την οποία (τα κόμματα εξουσίας)… δημιούργησαν. ‘Ετσι, ο κ. Σαμαράς, ”χάνει το παιχνίδι”. Παρά τα μνημόνια και την εξαθλίωση του ελληνικού λαού, η ελληνική κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα ουσιαστικό γιά να καταπολεμήσει την διαφθορά, την διαπλοκή, την φοροδιαφυγή ”ημετέρων”, το κομματικό Δημόσιο, την ασυλία και ατιμωρησία, που οδήγησαν την Ελλάδα στην καταστροφή. Στις ΗΠΑ, τον πρωθυπουργό τον θεωρούν συμμέτοχο στην διαπλεκόμενη κομματοκρατία και στην πολιτική-κρατική διαφθορά. ‘Αρα, αδύναμο.

Oι ΗΠΑ γνωρίζουν άριστα τι γίνεται στην Ελλάδα. Γνωρίζουν σε λεπτομέρειες την ”ποιότητα”’ του πολιτικού- κομματικού συστήματος και πιστεύουν ότι δεν υπάρχει σήμερα ένας αξιόπιστος πολιτικός ηγέτης ή ένας αξιόπιστος πολιτικός-κομματικός σχηματισμός γιά να βγάλει την χώρα από την κρίση, τσακίζοντας την αιτία της κρίσης: Διαπλοκή, διαφθορά, κομματοκρατία κ.ά.

Μην ξεχνάμε ότι, η κυβέρνηση των ΗΠΑ στάθηκε με αξιοπρέπεια δίπλα στην Ελλάδα και στον λαό της στην περίοδο της κρίσης των τελευταίων χρόνων. Αν αυτό οι ‘Ελληνες πολιτικοί το αγνόησαν, δικό τους πρόβλημα.Καλές οι φωτογραφίες στον Λευκό Οίκο γιά εσωτερική κατανάλωση, αλλά δυστυχώς, η ωμή πραγματικότητα λέει ότι η Ελλάδα είναι πολύ αδύναμη τώρα, γιά να πετύχει οτιδήποτε ή να διεκδικήσει οτιδήποτε. Ούτε, έστω, το μόνο ”χαρτί” που διαθέτει, αυτό με υδρογονάνθρακες-ενέργεια, μπορεί να χρησιμοποιήσει αποτελεσματικά. Και με ”δηλώσεις” κατανόησης και συμπάθειας από την κυβέρνηση των ΗΠΑ (που έχουν κι αυτές τα μεγάλα οικονομικά τους προβλήματα), δεν λύνεται το τεράστιο οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας, που θα την ταλαιπωρεί γιά μία-δύο ακόμα δεκετίες.

Nα μιλάμε τώρα ότι… ανακαλύψαμε τις ΗΠΑ -με την επίσκεψη Σαμαρά- ως αντίβαρο έναντι της γερμανικής ”ηγεμονίας”, δείχνει το… μεγαλείο της ελληνικής ανευθυνότητας και κουτοπονηριάς.

Κατά συνέπεια, οι ΗΠΑ θα δώσουν στον κ. Σαμαρά ”ωραία λόγια”, ενώ θα πάρουν ότι ζητήσουν. Και με ”ωραία λόγια” ή ”δηλώσεις στήριξης” από τον πρόεδρο Ομπάμα στον πρωθυπουργό, ΔΕΝ λύνεται το πρόβλημα.

Δυστυχώς, η (κυβερνητική-πολιτική) Ελλάδα, με τις εντυπωσιακά ανεύθυνες, τυχοδιωκτικές πολιτικές της, κατάφερε να… διαλύσει και τον Ελληνισμό στις ΗΠΑ, φυσικό της σύμμαχο γιά παρεμβάσεις στην Ουάσιγκτον.

Σημ.: Δεν ”αναβαθμίστηκε” ούτε ”διευρύνθηκε” η συνάντηση Ομπάμα-Σαμαρά, εξαιτίας της παρουσίας στελεχών του Λευκού Οίκου και του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ. Αυτή είναι πάγια πολιτική-τακτική σε συναντήσεις του πρόεδρου των ΗΠΑ με ξένους ηγέτες. Απεναντίας, υποβαθμίστηκε η ελληνική πλευρά, χωρίς την παρουσία -μαζί με τον πρωθυπουργό- των υπουργών Εξωτερικών και Οικονομικών.

Θα ήταν αστείο να περιμένει κανείς (εκτός από… ευχολόγια) πρακτικό όφελος ή κάτι ουσιαστικό γιά την Ελλάδα, μετά την συνάντηση Ομπάμα – Σαμαρά, στoν Λευκό Οίκο, 8 Αυγούστου. ‘Οσο γιά τις περίφημες ”επενδύσεις” από ΗΠΑ ή Ελληνοαμερικανούς, αυτές είναι ένας μύθος, που συντηρείται, γιά την παραπλάνηση του λαού της Ελλάδας. Διαφθορά, γραφειοκρατία, φορολογία και διαπλεκόμενο πολιτικό-κομματικό σύστημα, αποτρέπουν επενδύσεις στην Ελλάδα (από klami.net)

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.