Έρχεται το σεισμόσημο στα ακίνητα


Έρχεται το σεισμόσημο στα ακίνητα

Σύμφωνα με κυριακάτικη εφημερίδα οι δανειστές απαιτούν να θεσμοθετηθεί η υποχρεωτική ασφάλιση όλων των ακινήτων για φυσικές καταστροφές, όπως σεισμούς, πλημμύρες και πυρκαγιές.

Η κυβέρνηση έχει οχληθεί για αυτότο θέμα ήδη από την περασμένη άνοιξη, με τους εκπροσώπους των δανειστών να προβάλλουν το επιχείρημα ότι επιβαρύνεται κάθε χρόνο ο προϋπολογισμός με πρόσθετα και μη αναμενόμενα κονδύλια λόγω των χρηματοδοτήσεων για την αποκατάσταση ακινήτων ύστερα από φυσικές καταστροφές.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ

Η συζήτηση επανήλθε στο προσκήνιο με αφορμή τον πρόσφατο σεισμό στη Φθιώτιδα, και μάλιστα έχει προετοιμαστεί ένα σχέδιο που αφορά τη δημιουργία ενός Ταμείου που θα ασφαλίζει τα ακίνητα μέχρι ενός ύψους και θα δίνει στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες τη δυνατότητα να συμπληρώνουν την ασφάλιση για μεγαλύτερα κεφάλαια που θα ανταποκρίνονται στην πραγματική αξία του ακινήτου.

Κάτι τέτοιο όμως μεταφράζεται σε περίπου 100 – 150 ευρώ ανά ακίνητο αξίας 100.000 ευρώ σε ετήσια βάση, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα μόλις το 15% των κατοικιών είναι ασφαλισμένο στη χώρα μας, και αυτό λόγω των πολλών δανείων που συνήφθησαν την τελευταία δεκαετία και τα οποία επιβάλλουν την υποχρεωτική ασφάλιση.

Η υποχρεωτική ασφάλιση σπιτιών είναι διαδεδομένη σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, όπου υπάρχει άλλωστε αυξημένη ασφαλιστική συνείδηση, ενώ ακόμη και χώρες όπως η Τουρκία, η Ρουμανία, η Αλβανία, τα Σκόπια και η Βουλγαρία έχουν προχωρήσει στη δημιουργία αντίστοιχων ταμείων, που αποζημιώνουν τους ασφαλισμένους.

newsbomb.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Έρχεται το σεισμόσημο στα ακίνητα

  1. Ὁ/ἡ Πυθία γράφει:

    Απολύτως φυσικό το βρίσκω. Όλα τα υποθηκευμένα επιβάλλεται από τον δανειστή να ασφαλίζονται και τα ασφάλιστρα να καταβάλλονται από τον δανειζόμενο. Οι τράπεζες δεν ζητούν ασφάλιση και του υποθηκευμένου ακινήτου αλλά και ασφάλιση ζωής του δανειζόμενου και των εγγυητών;
    Περιμένετε, λοιπόν, σε λίγο και υποχρεωτική ασφάλιση ζωής για τον καθένα μας, μην τυχόν και λείψει κανένας σκλάβος… άλλωστε και οι ασφαλιστικές στις τράπεζες ανήκουν.

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.