Ανατρέπονται εκ νέου τα δεδομένα


H ανατροπή πολλών δεδομένων στις εργασιακές σχέσεις είναι δεδομένη το τελευταίο χρονικό διάστημα. Σε συνδυασμό με μειώσεις μισθών, συντάξεων, δυσβάσταχτα φορολογικά βάρη για τους πολίτες και άλλες οικονομοτεχνικές ρυθμίσεις, οι οποίες στόχο έχουν κατά τα φαινόμενα να διευκολύνουν την είσπραξη δημοσίων εσόδων, στην πραγματικότητα όμως προκαλούν απανωτά εμφράγματα οικονομικής φύσεως στους Έλληνες πολίτες. 

Χαρακτηριστικό είναι το νέο δεδομένο, το οποίο φέρνει στο φως ρεπορτάζ της εφημερίδας “Ελευθεροτυπία”, και αναφέρεται στην ύπαρξη δύο επιχειρησιακών συμβάσεων, που ανατρέπουν στην πραγματικότητα νομικές υποχρεώσεις του εργοδότη και ίσως τη βασικότερη αυτών: Την καταβολή του μισθού!

Η εφημερίδα κάνει λόγο για δύο εταιρείας που δραστηριοποιούνται στο χώρο της φύλαξης (security). Το σημαντικότερο όμως είναι, ότι η μία από τις δύο συμβάσεις έχει ήδη κυρωθεί από το υπουργείο Εργασίας. Πρακτικά η συγκεκριμένη σύμβαση νομιμοποιεί την καθυστέρηση έως και 3 μήνες των μισθών των εργαζομένων.

“Η καταβολή των αποδοχών του προσωπικού θα λαμβάνει χώρα εντός 90 ημερών από τη λήξη του μήνα εντός του οποίου παρασχέθηκε η εργασία, είτε με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό των εργαζομένων, είτε μετρητοίς, είτε συνδυαστικά και με τους δύο τρόπους”, αναφέρεται στο σχετικό άρθρο.

Σε υποάρθρο μάλιστα αναφέρεται ότι σε περίπτωση κατά την οποία η εταιρεία δώσει πρόσθετες παροχές – πέραν των νομίμων – αυτές θα συμψηφίζονται με τα δώρα Πάσχα και Χριστουγέννων, τα νυχτερινά, τις υπερωρίες και την κυριακάτικη απασχόληση. Ταυτόχρονα ανατρέπει το θεσμοθετημένο πενθήμερο με εξαήμερη εργασία.

news.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.