Ο Παπανδρέου αναλαμβάνει δράση… για εκεχειρία στη Συρία


Ο Παπανδρέου αναλαμβάνει δράση... για εκεχειρία στη ΣυρίαΖητά παύση εχθροπραξιών λόγω Ολυμπιακών Αγώνων

Πρωτοβουλία υπέρ της εκεχειρίας στη Συρία από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, κατά τη διάρκεια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι, που αρχίζουν σήμερα, ανέλαβε ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Παπανδρέου.

Ήδη, ο ΟΗΕ ενέκρινε σχετικό ψήφισμα, καλώντας όλα τα κράτη-μέλη να τηρήσουν στο πλαίσιο του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών την Ολυμπιακή Εκεχειρία, ατομικά και συλλογικά. Το ψήφισμα εγκρίθηκε από 121 χώρες-μέλη, ενώ και ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Μπαν Γκι Μουν απηύθυνε σχετική έκκληση προς όλα τα κράτη-μέλη.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Παπανδρέου, η πρωτοβουλία του υιοθετήθηκε από το ρωσικό κόμμα που είναι μέλος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και από το ρωσικό Κοινοβούλιο, αλλά και, κυρίως, από τη ρωσική κυβέρνηση, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας.

Μάλιστα στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών γίνεται ειδική μνεία στην πρωτοβουλία του κ. Παπανδρέου καθώς αναφέρεται: «Στο ίδιο πνεύμα είναι και η πρωτοβουλία του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς κ. Γιώργου Παπανδρέου για την κήρυξη ανακωχής και κατάπαυση του πυρός, πριν και κατά τη διάρκεια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι, από όλες τις πλευρές της σύγκρουσης στη Συρία».

Στη δήλωσή του ο κ. Παπανδρέου αναφέρει επίσης: «Οι εξελίξεις αυτές δημιουργούν μια αισιοδοξία και δείχνουν ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για επίτευξη της Ολυμπιακής Εκεχειρίας στη Συρία κατά τη διάρκεια των Αγώνων. Η διεθνής κοινότητα και όλες οι πλευρές που εμπλέκονται στη σύγκρουση αυτή, οφείλουν να αδράξουν αυτή την ιστορική ευκαιρία εκφράζοντας την υποστήριξή τους στην έκκληση για εκεχειρία, βάζοντας πάνω από όλα τις ανθρωπιστικές ανάγκες των πολιτών της Συρίας».

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.