Πού και γιατί ”ανήκομεν”;


Πάει καιρός από τότε που το δόγμα “ανήκομεν εις την Δύσην” έπιανε τόπο, και είχε κάποιο αντίκρυσμα έναντι του υπαρκτού ή όχι ”κινδύνου εξ Ανατολών”! 
Στον πρώτο και στον δεύτερο όμως Παγκόσμιο Πόλεμο, η επίθεση δεν ήρθε “εξ Ανατολών”, αλλά από την δύση, από το κέντρο της Ευρώπης:
Την Γερμανία και τον Άξονά της (Ιταλία, Αυστρία, Ουγγαρία, Φινλανδία). 
Απ’ το ίδιο ακριβώς σημείο προέρχεται και η σημερινή οικονομική επίθεση με στόχο τηνκυριαρχία και καταλήστευση του ευρωπαϊκού Νότου και κυρίως της Ελλάδας, σαν πιό ευάλωτης,κυρίως λόγω της τριαντάχρονης πολιτικής διαφθοράς που προηγήθηκε. 
Η τάχα δυσαρεστημένη από την κρίση Γερμανία, είναι αυτή η οποία ωφελείται.
Είναι αυτή που δεν την ενδιαφέρει να πουλήσει πιά προϊόντα στις ήδη πτωχευμένες χώρες του Νότου, ΑΦΟΥ ΠΟΥΛΑΕΙ ΚΕΦΑΛΑΙΑ! 

Σαν κοινός τοκογλύφος, η ίδια δανείζεται χρήματα με σχεδόν μηδενικό επιτόκιο,  και μετά αυτή δανείζει τις νότιες ευρωπαϊκές χώρες με τοκογλυφικά επιτόκια (για διακρατικές και ενδοκοινοτικές συμφωνίες), και με ρήτρες θανάτου, που προς το παρόν ονομάζονται “μνημόνια” και που σύντομα θ’ αλλάξουν όνομα γιατί αυτός ο όρος ”παραβρώμισε”!

Δεν θέλει να τελειώσει η κρίση του Νότου! (γύρω στα 60 δισ. υπολογίζονται τα κέρδη της από τόκους, στα 4-5 αυτά χρόνια της κρίσης!).

Προσπαθεί να την “τρενάρει” όσο μπορεί, μπλοκάροντας οποιαδήποτε προσπάθεια ανάπτυξης των χωρών που δανείζει.

Σύμμαχοί της σε αυτόν τον πόλεμο, οι τράπεζες και οι κατευθυνόμενες και δωσιλογικές κυβερνήσεις των βρώμικων και με πολλά ένοχα μυστικά και “αμαρτωλό” παρελθόν πολιτικών
Ήδη, και εν όψει της τυπικής “λήξης” των μνημονίων τούτη την άνοιξη (τα μνημόνια “φεύγουν”, μαοι μνημονιακοί εφαρμοστικοί νόμοι και η κατοχή, παραμένουν), “ανακαλύφθηκαν” νέες κεφαλαιακές ανάγκες (!) των τραπεζών της χώρας μας, ύψους 15-20 δις ευρώ(!!!)επικαλούμενοι τις οποίες, ετοιμάζονται να μας φορτώσουν νέα δάνεια, νέα μνημόνια, νέους εφαρμοστικούς νόμους σε ΜΙΑ ΑΤΕΡΜΟΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ για γενιές και γενιές στο μέλλον! 
Σε αυτήν την ευρωπαϊκή Δύση “θέλομεν να ανήκομεν”;
Αυτό είναι το όνειρό μας για μας και τα παιδιά μας;
Μήπως πρέπει να αναθεωρήσουμε αν και γιατί πρέπει να ανήκουμε κάπου, και ειδικά σε αυτήντην Ευρωπαϊκή (γερμανική) Κοινότητα (μη χ@σω!); 
Ευρωεκλογές έρχονται 

Ευκαιρία να σκεφτούμε τί θέλουμε.
Και να ψηφίσουμε ανάλογα

“Ουδέν Σχόλιον”

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.