Ψεύτικη η προεκλογική πτώση της ανεργίας


elstatΌπως λέει και ο λαός, “το ψέμα έχει κοντά ποδάρια”, ρήση η οποία ταιριάζει γάντι στις πράξεις της κυβέρνησης εν γένει, αλλά και στο προεκλογικό “μαγείρεμα” των οικονομικών “δεικτών” ειδικότερα.

Η “Αυγή” είχε εγκαίρως και επανειλημμένα αναφερθεί στην προεκλογική προσπάθεια της δικομματικής να παρουσιάσει μια ωραιοποιημένη εικόνα της ελληνικής οικονομίας,“πειράζοντας” στοιχεία μέσω οργανισμών του Δημοσίου, τραπεζών και οίκων τους οποίους μπορούσε να επηρεάσει για λόγους προφανείς.

Όλα τα παραπάνω άρχισαν να καταρρέουν όσο απομακρυνόμαστε από την 25η Μαΐου, καθώς μέρα με την ημέρα έρχονται στο “φως της δημοσιότητας” στοιχεία τα οποία μαρτυρούν προσπάθεια ελέγχου των αριθμών από πλευράς της κυβέρνησης.

Τελευταίο “κρούσμα” αποτελεί η ανακοίνωση της ανεργίας από την ΕΛΣΤΑΤ, η οποία, έτσι κι αλλιώς, δείχνει ότι το εν λόγω μέγεθος παραμένει σε υψηλότατα επίπεδα.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ του… κ. Γεωργίου λοιπόν, η ανεργία διαμορφώθηκε στο 26,8% τον Μάρτιο του 2014 έναντι 26,9% τον Φεβρουάριο. Προκύπτει δηλαδή μια απειροελάχιστη μείωση της τάξης του 0,1%.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σημειώσουμε ότι, κατά την προεκλογική περίοδο, ηΕΛΣΤΑΤ είχε ανακοινώσει την ανεργία του Φεβρουαρίου στο 26,5%! Με βάση λοιπόν το νούμερο αυτό, προκύπτει άνοδος της ανεργίας κατά 0,3%.

4news.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.