Ο Μεγάλος Αδελφός (ο πολύ μεγάλος)


DSC00004 - Αντιγραφή-Βλέπω κείμενα για την τεχνολογία, για τα γκάτζετ, και γενικά ανόητες αναλύσεις λατρείας της τεχνολογίας.
-Βλέπω τα ΜΚΔ (μέσα κοινωνικής δικτύωσης) να πιέζουν ΣΤΑΘΕΡΑ στην αναγραφή όλων των πραγματικών στοιχείων στο διαδίκτυο.
-Βλέπω πολλούς που με μεγάλη άνεση γράφουν τα πάντα για την ζωή τους (σπουδές, κατοικία, συγγενείς κλπ) βάζοντας επιπλέον φαρδιά πλατιά τις φωτογραφίες τις δικές τους, των συγγενών και των φίλων τους.
-Βλέπω τέλος τους «ρομαντικούς» που καταγγέλλουν όλο αυτό το σύστημα καταγραφής στοιχείων. Φυσικά τα πλήθη των προβάτων-καταναλωτών είτε τους αγνοούν, είτε αντιδρούν λέγοντας για το πόσο καλό κάνει η τεχνολογία του διαδικτύου και πόσο τους εξυπηρετεί.
Έχοντας μεταφράσει αρκετά βιβλία για την τεχνολογία του Μεγάλου Αδελφού, έτσι όπως εφαρμόζεται στις ΗΠΑ και γενικά στην υφήλιο, αλλά και στο Ελλαντιστάν, έχω μείνει κατάπληκτος από τις δυνατότητες παρακολούθησης που υπάρχουν.
Επειδή σκοπός μου δεν είναι να γεμίσω άδεια κεφάλια (έτσι κι αλλιώς χάνουν) θα προσθέσω ένα μικρό στοιχείο για όσους ενδιαφέρονται για το θέμα.
Υποθέτω ότι όλοι σας γνωρίζετε την Google, η οποία όλως περιέργως(;) ιδρύθηκε από δύο εβραίους. Η καλή εταιρεία λοιπόν, που έχει γίνει παγκόσμιος διαδικτυακός υπερ-γίγαντας, κατέθεσε αίτηση για πατέντα. Πρόκειται για έναν φακό επαφής (!!!) που θα βιντεοσκοπεί ότι βλέπει εκείνος που φοράει τον φακό.
Αν σας έχει μείνει καθόλου μυαλό από τα γκάτζετ, το ποδόσφαιρο και τους κώλους των σελέμπριτις, καθίστε λίγο να σκεφτείτε τις δυνατότητες που έρχονται αλλά και το πώς θα εφαρμοστούν.

Περὶ τοῦ/τῆς: aaatosmihalis

Έλλην ορθόδοξος, καθολικά διαμαρτυρόμενος, πάσχων εκ οξείας ανεγκεφαλίτιδος με σποραδικές κρίσεις εξυπνάδας.
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα Συνεργατών καὶ σημειώθηκε ὡς , , . Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.