«ΕΝΦΙΑλτης» στο δρόμο για… τις κάλπες!


«ΕΝΦΙΑλτης» στο δρόμο για... τις κάλπες!

Μέχρι εκεί φτάνει η «επαναστατικότητα» των διαφόρων γαλαζοπράσινων βουλευτών. Να διαμαρτύρονται για έναν νόμο που ψήφισαν όλοι τους τα Χριστούγεννα του 2013 και συγκεκριμένα στις 21 Δεκεμβρίου. Όλοι τους, πλην ενός, ο οποίος διεγράφη και δεν είναι άλλος από τον Βύρωνα Πολύδωρα ο οποίος αντέδρασε σφόδρα και είδε την πόρτα της εξόδου από την ΝΔ.

Συνεπώς οι σημερινές πολιτικές διαστάσεις που λαμβάνει πλέον το θέμα του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων, με τους βουλευτές της κυβέρνησης να αντιδρούν έντονα και να κατηγορούν την ηγεσία του νυν αλλά και του πρώην οικονομικού επιτελείου για τα λάθη και τους παραλογισμούς είναι μάλλον άνευ ουσίας.

Οι αντιδράσεις εντείνονται μέρα με τη μέρα και όσο πλησιάζει η ώρα της ψηφοφορίας από το Γ’ θερινό τμήμα της Βουλής για έναν και μόνο λόγο: για να μην μείνουν άνεργοι όπως είπε και η κυρία Άννα Καραμανλή.

Ο φόρος που προετοιμαζόταν για πάνω ενάμιση χρόνο και μας ήρθε με τεράστια λάθη, ψηφίστηκε κανονικά από τους βουλευτές, που μάλλον τότε πείστηκαν από το οικονομικό επιτελείο ή ακολούθησαν την κομματική γραμμή ή ενδεχομένως δεν είχαν προλάβει να τον μελετήσουν…

Με ψηφισμένο το νόμο λοιπόν, έρχονται αλλαγές σε κάποια σημεία του, αλλά και πάλι οι αντιδράσεις παραμένουν. Αυτή η φορά δεν είναι για τα λάθη του ΕΝΦΙΑ, αλλά για το τι θα κληθούν να απαντήσουν στον κόσμο οι βουλευτές, σε περίπτωση που το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα στηθούν πρόωρες κάλπες.

Βλέποντας δηλαδή, ότι υπάρχει ενδεχόμενο να μην βρεθούν οι 180 βουλευτές για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, το μυαλό όλων είναι στην επόμενη μέρα. Κι αυτό γιατί οι πληρωμές του φόρου θα είναι κάτι παραπάνω από νωπές!

Δεν ήταν τυχαία άλλωστε και η “απολογία” Χαρδούβελη στη Βουλή στη συζήτηση για τον ΕΝΦΙΑ. Η ομιλία του περιείχε και πολιτικά χαρακτηριστικά, μακριά από το τεχνοκρατικό προφίλ που επιχειρεί να καθιερώσει για τον εαυτό του, καλώντας του βουλευτές της συμπολίτευσης να στηρίξουν το φόρο και τις αλλαγές, για να διασφαλιστεί η πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Κανείς όμως από τους κυβερνητικός βουλευτές δεν μας έχει πει γιατί ψήφισε τον ΕΝΦΙΑ όταν πήγε στη Βουλή, ένα νόμο που αποδείχθηκε οτι είχε τεράστια λάθη και ακόμα μεγαλύτερες αδικίες. Φόρος που έβγαλε από τα ρούχα του πολύ κόσμο, μοιράζοντας “εγκεφαλικά” σε ιδιοκτήτες ακινήτων ανάγκη την επικράτεια…

newsbomb.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.