ΓΛΕΖΟΣ: ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΞΕΣΚΕΠΑΣΩ ΤΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ


glezos1939318_b2Για τις προσπάθειες που πραγματοποιεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ως ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε ο Μανώλης Γλέζος σε συνέντευξη του στον ANT1.

“Η πρώτη μου προσπάθεια είναι να πείσω όλους εδώ τι Ευρώπη θέλουμε. Θέλουμε του ΝΑΤΟ; Της Μέρκελ; Θέλουμε μια Ευρώπη που να είναι εξαρτημένη από άλλους; Όχι. Θέλουμε μια Ευρώπη των λαών, των πολιτών, αυτοδύναμη, αυτόνομη και αυτοδιοικούμενη, μία Ευρώπη παράγοντα της ειρήνης και όχι εξάρτημα κανενός”, τόνισε o κ. Γλέζος.

Όπως ανέφερε ακόμη, δεύτερη προσπάθειά του είναι “να ξεσκεπάσω το διευθυντήριο, την Κομισιόν, που διάκειται, με κάθε τρόπο επιβολής, απέναντι στους λαούς και απέναντι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο”. Σε αυτό το σημείο, κατήγγειλε την επιβολή από τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ενός ανθρώπου στην επιτροπή Πολιτισμού του Κοινοβουλίου που αγνοεί πλήρως τα ελληνικά προβλήματα.

Αναφορικά με το θέμα των γερμανικών οφειλών, ο κ. Γλέζος σημείωσε πως οι Έλληνες ευρωβουλευτές “εργάζονται σε κοινή γραμμή”.

“Αιχμή του δόρατος ότι ζητάμε από τη Γερμανία να συνάψει σύμφωνο ειρήνης με την Ελλάδα”, κάτι που όπως είπε δεν έχει γίνει αντ’ αυτού έχει υπογραφή συμφωνία μη πολέμου. “Αν υπογράψει συνθήκη ειρήνης η Γερμανία με την Ελλάδα, η Γερμανία είναι αναγκασμένη να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της”, θα γίνει αυτόματα η αποπληρωμή, διευκρίνισε.

Σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, διαρκώς “διευρύνεται το μέτωπο συμπαράστασης μέσα στον γερμανικό λαό, καθώς τάσσονται υπέρ της καταβολής των γερμανικών οφειλών στην Ελλάδα, η Αριστερά, οι Αντιφασίστες του Αμβούργου και τα γερμανικά συνδικάτα”.

news.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.