ΜΙΑ «ΑΝΘΡΏΠΙΝΗ» ΜΕΘΟΔΟΣ!


γατουλα

Ή φωτογραφία απεικονίζει την τομή στο ζωάκι.

Όταν εμείς οι άνθρωποι χρειαστεί να υποστούμε ακρωτηριασμό αναζητούμε εκείνον τον επιστήμονα που θα πράξει το καλύτερο για την υγεία μας, σωματική και ψυχική.
Ελάχιστοι όμως πράττουν το ίδιο και για τα κατοικίδιά τους.
Πρόσφατα γνώρισα έναν κτηνίατρο όπου κάνει στείρωση με μία μέθοδο κατά την οποία το ζωάκι δεν σφαγιάζεται. Θα μπορούσα να την ονομάσω αυθαίρετα, κάπως σαν λαπαροσκόπηση .
Όλη η διαδικασία διαρκεί μισή ώρα. Το ζωάκι ναρκώνεται από τον γιατρό και στη συνέχεια αρχίζει την επέμβαση.
Όταν ολοκληρωθεί, το ζωάκι τοποθετείται στο κλουβάκι του και μεταφέρεται στο σπίτι του. Όταν ξυπνήσει θα έχει αστάθεια στην κίνηση και πρόθεση εμετού, γι΄ αυτό δεν πρέπει να φάει για τις επόμενες ώρες. Οφείλεται στην νάρκωση.
Αν θέλει το ίδιο, θα πιεί λίγο νερό. Άλλωστε σε λίγες ώρες από την επέμβαση θα είναι σε θέση να φάει, να περπατήσει, να παραπονεθεί με «μαρτυρικό» ύφος εννοώντας «κακούργε, με έσφαξες».

Χωρίς αντιβιοτικά, αλλαγές, και πάρα πολύ επώδυνα εικοσιτετράωρα για το ζωάκι. Η τομή η οποία γίνεται στο πλάι και είναι γύρω στο ένα εκατοστό δεν χρειάζεται κάποια φροντίδα. Ακόμη και τα ράμματα θα πέσουν μόνα τους!
Πρόκειται για μία μέθοδο στείρωσης που την εφαρμόζουν μόνον τρεις κτηνίατροι.
Η όλη διαδικασία στοιχίζει 70 ευρώ.

Ο κτηνίατρος που γνώρισα εγώ, λέγεται :
Δημήτρης Κοτσίφης
και το ιατρείο του βρίσκεται Αρμένη Βράιλα 23
Πεδίον Άρεως, Αθήνα.
Τηλ. 210 6460782  Κινητό:6972 409090

Γνώρισα μια μέθοδο που δεν ταλαιπωρεί τα ζωάκια παρά μόνον για λίγες ώρες, γι αυτό το λιγότερο που μπορώ να κάνω είναι  να τη μοιραστώ μαζί σας.
Διαδώστε την μέθοδο αυτή.
Τους στερούμε την Φύση τους ,ας το κάνουμε όσο γίνεται πιο ανώδυνα για τα πλάσματα που έχουν κοινή μοίρα με εμάς και πορεύονται μαζί μας.

Φιλία Βαγιάκα

 

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ ΜΙΑ «ΑΝΘΡΏΠΙΝΗ» ΜΕΘΟΔΟΣ!

  1. Ὁ/ἡ Eva Magkou-LaJiness γράφει:

    Τον Δημήτρη τον γνωρίζω από τα τέλη της δεκαετίας του 80. Τον γνώρισα με δραματικό τρόπο, ένα γατάκι ωρών στον δρόμο δίπλα από την πεθαμένη μαμά του… Τηλεφώνησα σε διάφορους και όλοι είχαν στο τσεπάκι την ευθανασία. Ο Κοτσίφης μου είπε τι και πως και έτσι απέκτησα την Μπέιμπι άλλη μια γάτα στην ζωή μου. Έτσι απέκτησα και Κοτσίφη, τον κτηνίατρό μας.
    Δυστυχώς κάποια στιγμή στις αρχές του 2000 έφυγα για Αμερική και όταν γύρισα Ελλάδα βρέθηκα στην Χαλκίδα όπου ευτυχώς βρήκα επίσης καλή κτηνίατρο την κυρία Ταπούτη. Όμως όποιος ζει Αθήνα συνιστώ ανεπιφύλακτα Κοτσίφη!

    Μοῦ ἀρέσει

Σχολιάστε

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.