TO MHNYMA TOY KINAN


Ένα 13χρονο παιδί, ο Kinan Masalmeh, πρόσφυγας από τη Συρία, έδωσε σε δημοσιογράφους ένα μήνυμα-πληρωμένη απάντηση σε όλους, μα όλους που κυβερνάνε τον πλανήτη, τους γιαλαντζί δημοκράτες, που τάχα κόπτονται για την επιβολή της δημοκρατίας σε χώρες με απολυταρχικά καθεστώτα και που στην ουσία η σπουδή τους είναι να δημιουργούν πολέμους εξοπλίζοντας αντίπαλες φατρίες για να πουλάνε τα όπλα τους και να πλουτίζουν οι βιομηχανίες τους από το χυμένο αίμα εκατομμυρίων θυμάτων, με απώτερο στόχο να βάλουν στο χέρι τον πλούτο των χωρών αυτών που συνήθως ονομάζεται «πετρέλαιο».

Τα αποτελέσματα των ενεργειών τους για την «αποκατάσταση της Δημοκρατίας» τα βλέπουμε στο Ιράκ, την Λιβύη, και τώρα στη Συρία που φωτογραφίες εμφανίζουν τους Ισλαμιστές εξοπλισμένους με τελευταίου τύπου όπλα. Που βρέθηκαν στα χέρια τους;;; Σπάσανε τις αποθήκες του στρατού των ΗΠΑ και τα πήρανε;;; Όχι βέβαια.

Επειδή δε στο Ιράκ σαν πρώτο πείραμα οι Αμερικάνοι την επιχείρηση την πλήρωσαν πάρα πολύ ακριβά με τα χιλιάδες φέρετρα που επαναπατρίστηκαν και τους επίσης χιλιάδες τραυματίες, αποφάσισαν να αλλάξουν τροπάριο για τη Συρία, και να εξοπλίζουν με όπλα τελευταίας τεχνολογίας κάποιους «αντιφρονούντες» να κάνουν τη βρώμικη δουλειά τους (των Αμερικανών).

Ήρθε λοιπόν ένας πιτσιρικάς 13 μόλις χρονών να αποδείξει ότι το μυαλό του δεν το φτάνουν όλα τα μυαλά των «τρανών» του κόσμου όσο και αν συμπυκνωθούν. Τους είπε αυτό που είναι η μοναδική αλήθεια στην τεράστια ανθρωπιστική κρίση που συντελείται στη γειτονιά μας, στη Μέση Ανατολή, που εκατομμύρια Σύρων υπηκόων προσπαθούν να απομακρυνθούν από τη χώρα τους με κάθε μέσον για να σώσουν τις ζωές τους και τα μέλη των οικογενειών τους, εγκαταλείποντας τις εστίες τους.

Ο μόνος, ο μοναδικός τρόπος για να σταματήσει αυτή η τεράστια ανθρωπιστική κρίση είναι να σταματήσει ο πόλεμος στη Συρία. Να σταματήσουν οι «φιλανθρωπίες» των Δυτικών να εξοπλίζουν και να στηρίζουν το Ισλαμικό Κράτος είτε άμεσα είτε μέσω Τουρκίας. Να σταματήσουν να κλείνουν τα μάτια και τα αυτιά τους στα όσα απάνθρωπα συμβαίνουν στη Συρία. Να δείξουν –αν έχουν- το ανθρώπινο πρόσωπό τους. Να σταματήσουν να βλέπουν με μαρμάρινα μάτια τα νεκρά βρέφη που επιπλέουν νεκρά στα νερά της Μεσογείου ή ξεβράζονται σε παραλίες.

Είπε λοιπόν ο μικρός Σύριος Kinan:

«Αν δεν θέλετε να ερχόμαστε στην Ευρώπη, τότε απλά σταματήστε τον πόλεμο στην Συρία», για να προσθέσει: «οι αρχές δεν συμπαθούν τους Σύρους, ούτε στην Σερβία, ούτε στην ΠΓΔΜ, ούτε στην Ουγγαρία, ούτε στην Ελλάδα».

Ενώ όταν τον ρωτάνε τι μήνυμα θέλει να περάσει, τονίζει: «Σας παρακαλώ να βοηθήσετε τους Σύρους. Κάντε κάτι να σταματήσετε τον πόλεμο στη χώρα μας και τότε κανείς δεν θα θέλει να έλθει από τη Συρία στην Ευρώπη».

Τα ακούει κανείς;;;;; Υπάρχουν αυτιά ανοιχτά και καθαρισμένα από τη μόλυνση του άνομου πλουτισμού για να ακούσουν το μήνυμα του 13χρονου Kinan;;;;;;;;;;;;;;;

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.