Είναι ο γηραιότερος γάτος και χαίρει άκρας υγείας!


img38225_877c0b3bcc600082e7fdd2c285ed1dab_600_600

Το Ποντίκι

Σε ηλικία 26 ετών και 13 ημερών, ο Κορντουρόι, που περνά μια ήσυχη και νωχελική ζωή σε μια κατοικία στο Όρεγκον, στις βορειοδυτικές ΗΠΑ, είναι και επίσημα πλέον ο γηραιότερος γάτος του κόσμου, σύμφωνα με το βιβλίο Γκίνες που καταγράφει τα ρεκόρ.


Στο γάτο με τα μεγάλα πράσινα μάτια και τα γκρι μουστάκια απονεμήθηκε αυτός ο τίτλος μετά τον θάνατο τον Ιούνιο της Τίφανι Του, μιας γάτας ηλικίας 26 ετών και 204 ημερών. 

img38226_27702b0d9687dc28f4af54c65d24a933_650_448

Το βιβλίο Γκίνες συνεχάρη χθες τον Κορντουρόι για την απίστευτη μακροζωία του, καθώς το προσδόκιμο ζωής για μία γάτα είναι κατά μέρος τα 15 χρόνια.

«Το μυστικό είναι το ότι τον αφήσαμε (ελεύθερο) να ζήσει την ζωή μιας γάτας, (να μάθει) να κυνηγάει και φυσικά του δώσαμε πολύ αγάπη» δήλωσε περιχαρής η Άσλεϊ Ριντ Οκούρα, η ιδιοκτήτρια της γάτας, που ζει στο Σίστερς, στο Όρεγκον.

Ο Κορντουρόι εκτιμά ιδιαίτερα το τυρί τσένταρ, σύμφωνα με το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες. Για να γιορτάσει τη νέα του διάκριση «του αγόρασα ένα ποντικάκι» εξήγησε σε ένα δελτίο τύπου η ιδιοκτήτριά του που υιοθέτησε τον Κορντουρόι, ο οποίος γεννήθηκε την 1η Αυγούστου του 1989, όταν εκείνη ήταν 7 ετών.

 Ακόμα ωστόσο κι αν είναι ο γηραιότερος γάτος εν ζωή, θέλει ακόμα πολλά χρόνια για να φθάσει στο απόλυτο ρεκόρ μακροζωίας, το οποίο κατείχε ένας άλλος γάτος από τις ΗΠΑ, που ζούσε στο Τέξας (νότια): 38 χρόνια και 3 ημέρες.


Πηγή Share on facebook Share on twitter Share on linkedin Share on google_plusone_share More Sharing Services0

 

 

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.