“ΗΠΑ: «Φτερά» έκαναν 5,6 εκατομμύρια δαχτυλικά αποτυπώματα”


images (17)

koutipandoras.gr

Τα δεδομένα δακτυλικών αποτυπωμάτων περίπου 5,6 εκατομμυρίων ανθρώπων κλάπηκαν σε μια μαζική κυβερνοεπίθεση με στόχο τα δίκτυα της υπηρεσίας που είναι αρμόδια για το προσωπικό του ομοσπονδιακού κράτους (Office of Personnel Management), ανέφερε την Τετάρτη σε ανακοίνωση της η υπηρεσία αυτή των ΗΠΑ. Την 4η Ιουνίου η υπηρεσία είχε ανακοινώσει πως είχε ανακαλύψει μια τεράστια παραβίαση της ασφάλειας των συστημάτων πληροφορικής της τον Απρίλιο, που είχε θέσει σε κίνδυνο τα προσωπικά δεδομένα σχεδόν κάθε νυν και πρώην υπαλλήλου του ομοσπονδιακού κράτους. Αμερικανοί αξιωματούχοι εκτιμούν ότι την επίθεση διέπραξαν Κινέζοι χάκερ.

Η υπηρεσία αναφέρει χαρακτηριστικά: «Από τα 21,5 εκατομμύρια πρόσωπα των οποίων εκλάπησαν οι αριθμοί μητρώου κοινωνικής ασφάλισης και άλλα ευαίσθητα δεδομένα, το υποσύνολο των ατόμων τα δακτυλικά αποτυπώματα των οποίων εκλάπησαν αυξήθηκε από σχεδόν 1,1 εκατομμύριο σε περίπου 5,6 εκατομμύρια».

Πρόσθεσε πως αν και προς το παρόν «η δυνατότητα κλοπής δεδομένων δακτυλικών αποτυπωμάτων είναι περιορισμένη», μπορεί να αλλάξει στο μέλλον με την εξέλιξη της τεχνολογίας.

Τέλος, η ανακοίνωση σημειώνει: «Για αυτό το λόγο μια διυπηρεσιακή ομάδα εργασίας με εξειδίκευση σε αυτό τον τομέα μεταξύ άλλων το FBI, DHS, DOD και άλλων υπηρεσιών μυστικών πληροφορίας θα επανεξετάσουν τους πιθανούς τρόπους οι αντίπαλοι μπορεί να υπεξαιρέσουν δεδομένα δακτυλικών αποτυπωμάτων σήμερα και στο μέλλον».

 

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.