Ξαφνική επίσκεψη Ολάντ στην Κύπρο Ζήτησε διευκολύνσεις στο πλαίσιο των επιδρομών της χώρας του προς το Ισλαμικό Κράτος.


olant_kypros

prisonplanet.gr

Στην Κύπρο καθ΄οδόν προς το αεροπλανοφόρο Charles De Gaulle βρέθηκε ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και είχε συνάντηση διαρκείας 35 λεπτών με τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη στο παλαιό αεροδρόμιο της Λάρνακας. Οι δύο πρόεδροι συζήτησαν το ζήτημα των διευκολύνσεων που παρέχει η Κύπρος στη Γαλλία στο πλαίσιο των γαλλικών επιδρομών κατά του Ισλαμικού Κράτους, αλλά και τη χρησιμοποίηση της στρατιωτικής αεροπορικής βάσης Ανδρέας Παπανδρέου της Πάφου. Τις πληροφορίες περί κυπριακών διευκολύνσεων προς την Γαλλία επιβεβαίωσε λίγη ώρα αργότερα ο υπουργός Εξωτερικών Ι. Κασουλίδης. Στη συνάντηση των δύο προέδρων ήταν παρόντες και οι υπουργοί Αμυνας των δύο χωρών καθώς και ο κύπριος υπουργός Εξωτερικών.
Σε ανάρτησή του στο λογαριασμό του στο facebook ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε ότι ενημέρωσε τον Πρόεδρο Ολάντ και για την πορεία των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, καθώς επίσης και για θέματα ενέργειας, χαρακτηρίζοντας τη συνομιλία που είχε μαζί του «παραγωγική»
Ο Γάλλος Πρόεδρος πραγματοποίησε ταξίδι αστραπή στην Κύπρο για να συναντήσει τον Κύπριο Πρόεδρο και εν συνεχεία από το αεροδρόμιο της Λάρνακας επιβιβάστηκε σε στρατιωτικό ελικόπτερο που τον μετέφερε στο γαλλικό αεροπλανοφόρο, κοντά στις ακτές της Συρίας, όπου μίλησε στο πλήρωμά του και παρακολούθησε μέρος των γαλλικών επιχειρήσεων κατά του ISIS.
Στην Κύπρο έφθασε εσπευσμένα και ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μαϊκλ Φάλον, ο οποίος επίσης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και εν συνεχεία είχε προγραμματίσει επίσκεψη στις βρετανικές βάσεις, που, ως γνωστόν, αποτελούν το επιχειρησιακό κέντρο της RAF όπου βομβαρδίζουν το Ισλαμικό Κράτος.
tovima

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Σχολιάστε

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.