Η Google χρηματοδοτεί με 879.000 ευρώ ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ελλάδα.


85e2a3e62e94d8a5f233edb6b437bc3c_L

Η Google ανακοίνωσε ότι θα ενισχύσει, με 27 εκατ. ευρώ, 128 ειδησεογραφικούς οργανισμούς σε 23 ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα. Πρόκειται για την πρώτη φάση χρηματοδοτήσεων στο πλαίσιο της νέας «Πρωτοβουλίας Ψηφιακών Ειδήσεων» (Digital News Initiative-DNI).Την ανακοίνωση έκανε ο διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής εταιρείας Σουντάρ Πιντσάι σε ομιλία του στο Παρίσι, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, το οποίο είναι ανάμεσα στους 128, λόγω της πολύγλωσσης διαδραστικής πλατφόρμας γραφικών που θα αναπτύξει για τους χρήστες της ιστοσελίδας και της κινητής εφαρμογής του.

Όπως είπε ο Πιντσάι, υπήρξε ένας «τεράστιος αριθμός αιτήσεων», ενώ ανέφερε ότι ο επόμενος «γύρος» ενισχύσεων θα ξεκινήσει πριν το καλοκαίρι.

Τη μερίδα του λέοντος (4,9 εκατ. ευρώ) πήραν μέσα ενημέρωσης στη Γερμανία, ενώ στην Ελλάδα συνολικά θα δοθούν περίπου 879.000 ευρώ.

Η Google έχει ανακοινώσει ότι η πρωτοβουλία της, που ξεκίνησε πέρυσι τον Απρίλιο, συνολικά θα διαθέσει 150 εκατ. ευρώ για να βοηθήσει στην ανάπτυξη νέων εφαρμογών και προγραμμάτων στο πεδίο της ψηφιακής ενημέρωσης και της καινοτομικής δημοσιογραφίας.

Οι ενισχύσεις δίνονται σε μέσα ενημέρωσης κάθε μεγέθους, από νεοφυή έως παραδοσιακά και καθιερωμένα.

makthes.gr

http://www.seleo.gr/epistimi/texnologia/204466-i-google-xrimatodotei-me-879-000-evro-eidiseografikoys-organismoys-stin-ellada#.VtAF8X2LTcs

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.