Ερευνα του Στρατοδικείου για τις διαρροές απορρήτων σε βουλευτή της αντιπολίτευσης


Στο μικροσκόπιο του Στρατοδικείου μπαίνει η διαρροή των εγγράφων που αφορούν τις συνθήκες πώλησης στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητας και προκάλεσαν σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή.

Με εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, το Αναθεωρητικό Δικαστήριο (Στρατοδικείο) θα προχωρήσει στη διενέργεια έρευνας με στόχο να ελεγχθεί τόσο αν τα συγκεκριμένα έγγραφα ήταν πράγματι διαβαθμισμένα όσο και αν υπήρξε παράνομη διαρροή. Σε πρώτη φάση θα ερευνηθούν τυχόν ευθύνες υπηρετούντων στο Στράτευμα. Ωστόσο, η έρευνα αναμένεται να στραφεί προς κάθε κατεύθυνση και στην περίπτωση που διαπιστωθεί ενδεχόμενη εμπλοκή και άλλων προσώπων, η έρευνα θα συνεχιστεί από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Υπενθυμίζεται ότι η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός πριν από λίγες ημέρες έδωσε παραγγελία στην Εισαγγελία Διαφθοράς για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, που αφορά τις συνθήκες πώλησης του επίμαχου στρατιωτικού υλικού (300.000 βλήματα τύπου 105 mm), η οποία έχει ήδη δρομολογηθεί.

Περὶ τοῦ/τῆς: netakias.com

Η ελευθερία, "αυτό το τρομερό όνομα, γραμμένο πάνω στο άρμα της θύελλας", είναι η κοινή αρχή σε όλες τις επαναστάσεις. Χωρίς αυτήν, οι επαναστάτες δεν μπορούν να φανταστούν την δικαιοσύνη. - Albert Camu *L'Homme révolté*
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.