Κορωνοιός και φαιά ουσία


Η υγειονομική κρίση που έχει ενσκήψει παγκόσμια έχει αλλάξει τη ζωή όλων μας.

Όμως υπάρχουν και πολλά ευτράπελα που συμβαίνουν και δημιουργούν απορίες.

Από την αρχή της εκδήλωσης της κρίσης στη χώρα μας ξεκίνησε μια εκστρατεία προκειμένου να πεισθούμε οι πολίτες να μένουμε σπίτια μας. Το βάρος για να πεισθούμε ανέλαβε ένα σποτ με τον συμπαθή καλλιτέχνη που παροτρύνει παππούδες και γιαγιάδες να σταματήσουν τις κοινωνικές συναναστροφές, και ειδικά τους αποτρέπει από τη φροντίδα των εγγονιών τους. Μέχρι εδώ, όλα καλά και σωστά.

Τώρα όμως μας προκύπτει μια καινούργια προτροπή επίσημη. Να αποφεύγουν οι ηλικιωμένοι πολίτες την προσέλευση στις τράπεζες για να μη δημιουργούνται ουρές μέσα και έξω απ αυτές, και παροτρύνει τα εγγόνια τους να τους διδάξουν τη χρήση Η/Υ , τάμπλετς ή κινητών, ώστε να διενεργούν τις όποιες πληρωμές τους και λοιπές υποχρεώσεις ηλεκτρονικά.

Και προκύπτει το ερώτημα:

Η διδασκαλία αυτή των εγγονών προς τους παππούδες ή γιαγιάδες τους πως θα γίνεται;; με τηλεδιάσκεψη;;; αφού πρέπει να αποφεύγονται οι επαφές μεταξύ τους!!

Δεύτερον νομίζουν όλοι αυτοί που εισηγούνται την προτροπή αυτή ότι είναι εύκολο να πεις και να διδάξεις ένα ηλικιωμένο άνθρωπο που δεν έχει ποτέ χρησιμοποιήσει ηλεκτρονικά μέσα, να μάθει να τα χειρίζεται όταν ολόκληρες δεκαετίες της ζωής του δεν έχει ασχοληθεί με το σπορ;;;

Αντί να επιβάλλουν την υποχρέωση στις διοικήσεις των τραπεζών να στελεχώσουν θέσεις γκισέ στα καταστήματα τους με περισσότερα άτομα και όχι με μία θέση ανά κατάστημα (πάντα για μεγιστοποίηση των κερδών τους) ώστε να εξυπηρετούνται γρηγορότερα οι πολίτες ρίχνουν το βάρος στους πολίτες με ανήκουστες και ανεφάρμοστες προτάσεις.

Αρχίζω να πιστεύω ότι ο κορωνοιός επιδρά αρνητικά και καίει τα πίξελ στη φαιά ουσία των εγκεφάλων που διοικούν.

Αυτά….

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Σχολιάστε

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.