Υποδοχή με “ιπτάμενες” πορτοκαλάδες για τον Υπουργό Εργασίας


Με έντονες αποδοκιμασίες υποδέχτηκαν συνδικαλιστές του αριστερού χώρου τον Ανδρέα Λοβέρδο, όταν έφτασε στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου για να προεδρεύσει σε σύσκεψη για τα τοπικά προβλήματα.

ΚΛΟΙΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ Α. ΛΟΒΕΡΔΟ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Μια πορτοκαλάδα εκτοξεύτηκε εναντίον του χωρίς να τον πετύχει, ενώ οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις δημιουργούσαν κλοιό προστασίας γύρω του.

Τα χαμόγελα εξηγούνται ίσως από το γεγονός ότι οι διαμαρτυρόμενοι ήταν εκτός αιθούσης. Νωρίτερα ο κ. Λοβέρδος παρέδωσε τα κλειδιά σε 20 δικαιούχους εργατικών κατοικιών, έκτασης 68 ώς 105 τ.μ.στο χωριό Κουνάβοι, 12 χλμ. ανατολικά του Ηρακλείου, όπου και εκεί υπήρξαν αποδοκιμασίες από 200 άτομα, τα οποία διαμαρτύρονταν για την ανεργία και τα οικονομικά μέτρα. Πρόκειται για τις τελευταίες παραδόσεις κατοικιών, καθώς ο υπουργός έχει ανακοινώσει (29/7/2010) εξάμηνη αναστολή του δανειοδοτικού προγράμματος. Με ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Υπαλλήλων του ΟΕΚ καταγγέλλει τις κυβερνητικές αποφάσεις, που περιλαμβάνουν ακόμη και διακοπή του προγράμματος επιδότησης επιτοκίου συνολικού ύψους 35 εκατ. ευρώ ετησίως, καθώς και την ιδιοποίηση από το ΙΚΑ του 30% των εισφορών υπέρ ΟΕΚ.

Στη διαμαρτυρία μετείχε και το Εργατικό Κέντρο με την ανάρτηση πανό, ενώ ο πρόεδρός του Γιώργος Σκουλατάκης, απευθυνόμενος στον υπουργό, του είπε ότι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι οικογένειές τους είναι αγανακτισμένοι από την πολιτική του υπουργείου του.

Απαντώντας ο υπουργός, χαρακτήρισε «παρένθεση» τις οικονομικές δυσκολίες των Ελλήνων προαναγγέλλοντας ωστόσο και νέες περικοπές δαπανών τού υπουργείου του, το 2011.

«Ζούμε ως χώρα τη χειρότερη περίοδο μετά τον εμφύλιο πόλεμο και σας μεταφέρω το μήνυμα του πρωθυπουργού ότι αν πιστέψουμε στις δυνάμεις μας θα ξεπεράσουμε αυτή τη συγκυρία».

Κατά την επίσκεψή του στο ΙΚΑ, ο κ. Λοβέρδος ανέφερε ότι είναι απάνθρωπο το ποσοστό της ανασφάλιστης εργασίας και προανήγγειλε σαρωτικούς ελέγχους σε επιχειρήσεις, τις αμέσως προσεχείς ημέρες, με κλιμάκια που θα έρθουν από την Αθήνα.

Τον κ. Λοβέρδο συνόδευε ο υφυπουργός Οικονομικών Σ. Αρναουτάκης, ο περιφερειάρχης Θ. Καρούντζος, η νομάρχης Β. Σχοιναράκη, ενώ στους Κουνάβους ήταν παρών και ο βουλευτής της Ν.Δ. Μανώλης

Πηγή: LISTONPLACE

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία filologos10. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.